Noi in Spania
 
alexandriongroup

Biblioteca Județeană Mureș adună schițe, proiecte și brevete pentru un tezaur de știință și tehnică

zoom Biblioteca Județeană Mureș adună schițe, proiecte și brevete pentru un tezaur de știință și tehnică

21 noiembrie 2019

Biblioteca Judeţeană Mureş a anunţat, pe 18 noiembrie, că a demarat un proiect de adunare a unor schiţe, proiecte, brevete de invenţie şi documente tehnice care au fost realizate de către persoane din judeţ de-a lungul anilor, pentru înfiinţarea unui tezaur de ştiinţă şi tehnică, destinat cercetării.

Directorul Bibliotecii Judeţene Mureş, Monica Avram, a declarat, pentru Agerpers, că prima donaţie a fost făcută deja de către profesorul universitar Vasile Boloş, care este şi consilier judeţean, cel care a lansat ideea unei astfel de colecţii.

„În cadrul manifestărilor Zilele Bibliotecii Judeţene Mureş Philobiblon, din săptămâna 18-22 noiembrie, Biblioteca Judeţeană Mureş demarează proiectul Tezaur Mureşean în ştiinţă şi tehnică, având ca scop final realizarea unui fond special propriu, de documente cu caracter tehnic şi ştiinţific. Acest fond special ar urma să cuprindă schiţe, proiecte, brevete de invenţie, documentaţie tehnică etc. realizate de-a lungul timpului de oameni de ştiinţă, ingineri, cercetători etc. din judeţul Mureş, care au fost folosite sau care încă mai sunt folosite, în toate domeniile de producţie sau alte domenii, din judeţ – industria textilă, prelucrarea lemnului, pielărie, domeniul medical, agricultură, electrotehnice etc. Noi nu valorificăm, noi colectăm şi oferim acest tezaur celor care sunt interesaţi. Acest fond de documente va fi catalogat şi pus la dispoziţia cititorilor interesaţi. Pe lângă importanţa practică a acestor documente, faptul de a descoperi şi aduna la un loc o serie de documente valoroase îi conferă unei astfel de baze de date şi o importanţă istorică pentru judeţul nostru”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene Mureş.

În cadrul acestui proiect, conducerea instituţiei de cultură apelează la toţi cei care au în posesia lor astfel de documente, la cei care au lucrat la invenţii şi inovaţii, precum şi la membrii familiilor acestor inventatori sau la alte proiecte inovative de pe plan judeţean şi naţional.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: