Noi in Spania
 

Creștere cu 166% față de anul trecut a numărului de candidați la examenele pentru naționalitate

zoom Creștere cu 166% față de anul trecut a numărului de candidați la examenele pentru naționalitate

19 decembrie 2019

118.626 candidați au dat în 2019 examene pentru verificarea cunoștințelor socio-culturale și despre Constituția Spaniei (conocimientos constitucionales y socioculturales de España – CCSE), înregistrându-se o creștere importantă (166%) a numărului acestora față de anul trecut, când se prezentaseră 71.347 candidați.  

CCSE, elaborat de Institutul Cervantes, este examenul pe care trebuie să îl treacă cetățenii care vor să primească naționalitate spaniolă prin rezidență în Spania sau ca urmare a ascendenței sefarde.   

Numărul de candidați a crescut lună de lună începând cu luna februarie a acestui an, mai ales în ultimul trimestru (septembrie, octombrie și noiembrie). La cea mai recentă sesiune de examene, care a avut loc pe 28 noiembrie, s-au bătut toate recordurile, cu un total de 17.685 candidați (față de cei 9.822 din noiembrie 2018). În septembrie deja fuseseră peste 16.000 de candidați, și un număr aproape egal, în octombrie.

Această creștere din ultimele trei luni se explică prin cererea ridicată din partea candidaților sefarzi, deoarece de pe 1 octombrie anul acesta nu a mai fost în vigoare, după patru ani, legea care le permitea să solicite naționalitatea spaniolă în calitate de descendenți din evrei expulzați din Sefard (Spania) în 1942.  

62% (73.287) dintre cei înmatriculați anul acesta au dat examenul CCSE în Spania, în timp ce 38% (45.339) au făcut-o în afara țării, mai ales în țări din America Latină (Mexic, Venezuela, Columbia, Argentina și Panama), cât și în Statele Unite ale Americii (se remarcă orașele Chicago și New York), Israel și Turcia. Circa 97% dintre candidați au trecut examenele și au obținut calificarea „apt”.  

Deja se pot face înscrieri la oricare dintre cele zece sesiuni de examene din 2020. Datele examenelor CCSE de anul viitor (care se organizează în ultima zi de joi din lună) sunt: 30 ianuarie, 27 februarie, 26 martie, 30 aprilie, 28 mai, 25 iunie, 30 iulie, 24 septembrie, 29 octombrie și 26 noiembrie. În august și decembrie nu se susțin examene.     

În 2020 vor fi peste 300 de centre de examen recunoscute de Institutul Cervantes, dintre care 183, în Spania. Restul centrelor se găsesc în aproape 60 de alte țări.

Institutul Cervantes le oferă candidaților, începând cu luna mai a acestui an, o aplicație oficială și gratuită ce le permite să acceseze întrebările din Manualul pentru pregătirea examenului CCSE, care îi ajută să studieze și să își verifice cunoștințele despre Constituția Spaniei și cu privire la realitatea socio-culturală din Spania. 

Cu aproximativ 20 de zile după susținerea examenului, candidatul poate să consulte și să își descarce rezultatele obținute prin intermediul paginii web pentru examene a Institutului Cervantes. De asemenea, va primi un comunicat de la această instituție, însoțit de certificatul cu calificativele, care, de asemenea, se poate descărca de pe aceeași pagină de internet. 

Toate informațiile cu privire la examenele CCSE sunt disponibile pe pagina https://examenes.cervantes.es/es/ccse/que-es.   

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii:


 1. Camila Rodela 14/09/2020

  Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
  (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
  (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
  (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
  (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
  (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
  (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
  (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
  (8) Aveți nevoie de SPELL buna LUCK
  (9) Aveți nevoie de un SPOT LOTTERY
  (10) Aveți nevoie de un loc de muncă
  ogagakunta@gmail.com