Noi in Spania
 

Madrid: Parcarea autovehiculelor fără etichetă ECO, limitată în zona SER de la 1 ianuarie

zoom Madrid: Parcarea autovehiculelor fără etichetă ECO, limitată în zona SER de la 1 ianuarie

19 decembrie 2019

Cei 42.000 de proprietari de autovehicule A vor primi începând cu săptămâna aceasta o scrisoare în care vor fi informați cu privire la noua normativă care nu le va permite să își parcheze mașinile în zona Servicio de Estacionamiento Regulado (SER) începând cu 1 ianuarie 2020.   

Această interdicție va afecta exclusiv autovehiculele care nu au eticheta ECO de la Direcția Generală de Trafic (DGT) deoarece folosesc combustibil diesel și sunt înmatriculate înainte de 2006 ori sunt pe benzină și sunt înmatriculate înainte de anul 2000.

Această nouă măsură, prevăzută în Ordenanza de Movilidad Sostenible, prevede o excepție: proprietarii de autovehicule fără eticheta ECO, numite și A, vor putea parca pe locurile de serviciu regularizat doar din cartierul unde sunt înregistrați (empadronados).

Această limitare apare în Planul A de calitate a aerului, aprobat de anterioara conducere a Primăriei Madrid, în octombrie 2018, și este considerat o măsură de adaptare a normelor SER la criteriul de calitate a aerului.   

Nerespectarea normativei menționate anterior duce la aplicarea unei amenzi de 90 de euro (45 dacă plata se face înainte de trecerea a 20 de zile naturale).

Aproape 1.000 de cetățeni care au autovehicule de tipul menționat au fost informați cu privire la această restricție prin e-mail, deoarece Primăria Madrid nu are adresa acestora.

Informații pe această temă sunt distribuite și prin intermediul a 50.000 de pliante, ce au fost puse de cele două firme care gestionează SER Madrid pe parbrizele mașinilor fără eticheta ECO și sunt parcate pe locurile de parcare regularizată. Parchimetrele SER prezintă pe ecrane acest mesaj pentru a avertiza proprietarii acestor mașini că nu pot parca. Această informație este publicată și pe ecranele informative de pe Calle 30.  

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: