Noi in Spania
 

Condiții de călătorie actualizate între România și Spania

zoom Condiții de călătorie actualizate între România și Spania

1 februarie 2021

Potrivit Hotărârii nr. 2 din 8.01.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 09.01.2021, ora 20.00 (ora României), Spania este inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, reamintește Ambasada României în Spania.

Prin urmare, tuturor persoanelor care călătoresc din Spania în România li se aplică măsura carantinei pentru 14 zile, cu următoarele excepții:

- Persoanele care rămân pe teritoriul României mai puțin de 3 zile (72 de ore) nu vor intra în carantină dacă prezintă un test negativ pentru Sars-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore anterior sosirii în România.

- Persoanele care intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile (la domiciliu/adresa declarată) au posibilitatea de a ieși din carantină în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru Sars-CoV-2 în a 8-a zi, cu rezultat negativ și nu prezintă simptomele specifice Covid-19.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este disponibilă accesând  http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

Începând cu 19.01.2021 sunt introduse noi excepții de la măsura carantinei în România, astfel sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România. Dovada efectuării vaccinului, inclusiv data administrării celei de a 2-a doză se va realiza prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara țării.

Condiții de călătorie în Spania:

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR sau TMA test de amplificare mediată) cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă (NU și terestră). Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană. Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.

Pentru mai multe informații accesați https://madrid.mae.ro/node/2343

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii:

 1. Buna seara. Am si eu o intrebare vreau sa plec pe data de 03 iulie 2021 si ma intorc pe 16 iulie 2021din spania catre romania am nevoie de vaccin sau test covid 19???


 2. Maria 06/07/2021

  Din Spania la Romania in Data de 10 Iulie.Se cree text.


 3. Marius cosmin 07/07/2021

  Buna am un bilet de avion pe data de zece din romania in spania as dori daca cumva stiti daca imi trebuie test covid ...am sunat la agencia de avioane habarnau...am intrebat politia de frontiera habar nau dau mingea de la unu la altul nimeni nuti da o informatie corecta va multumesc


 4. Nicoleta 09/07/2021

  Buna ziua
  Va rog frumos sami spuneti si mie daca nepotul meu de 16 ani care va calatori pe data de 12 iulie impreuna cu sora mea,are nevoie de testul covid pentru a calatori din Romania spre Spania?Mentionez ca sora mea are vaccinul facut
  Dar as vrea sa stiu daca la nepot ii trebuie testul covid
  Va multumesc anticipat.


 5. maria 10/07/2021

  Nu se poate face testare COVID in week end in Spania! Drept care intri obligatoriu in carantina exclusiv din vina incompetentilor din actuala gyvernare, incapabili sa organizeze testarea la sosirea in tara!


 6. Claudia 18/07/2021

  Daca am bilet pe daca de30 julio 2021,si am test pcre mai trebe sa stai in garantizará.


 7. Marinela 01/08/2021

  Buna ziua .am bilet dus intors pe data de 15-22 august ce am nevoie ca sa pot calatori in românia?