Noi in Spania
 
alexandriongroup

„I-am dat o nouă viață acestui restaurant”

„I-am dat o nouă viață acestui restaurant”

17 martie 2016

„Este important cum percepi totul. Nu ai cum să știi de la început dacă o afacere o să meargă sau nu, totul este să te cunoști, să știi de ce ești în stare, unde poți să ajungi”, spune Daniel Mănăstireanu, proprietarul restaurantului Curba.

[ Citeşte mai mult ]

„Cum trebuie să ai un medic de familie bun, la fel trebuie să ai și un avocat”

„Cum trebuie să ai un medic de familie bun, la fel trebuie să ai și un avocat”

18 februarie 2016

„De câte ori aveți o problemă juridică trebuie neapărat să căutați un bun avocat. Ar trebui să cereți părerea unui avocat ori de câte ori aveți o nelămurire care ar putea să vă provoace un prejudiciu, de fiecare dată când credeți că există posibilitatea de a pierde ceva, de a suferi orice pierdere patrimonială sau personală. Înainte de a încerca să rezolvați singur o problemă delicată cu șeful, cu un vecin, cu soția, cu soțul, cu fratele, cu sora, înainte să provocați o ruptură, să faceți o schimbare majoră în viața dumneavoastră trebuie să vă gândiți că este bine să întrebați un avocat”, ne sfătuiește avocata Liliana Balsan, al cărei birou se află în apropiere de stația de tren și metrou Coslada (calle Pablo Picasso, no. 3, local 2; tel.: 640 152 737, 910 715 028).

[ Citeşte mai mult ]

„Simt că Dumnezeu ne-a dat pentru a compensa ce n-am avut atâta vreme”

„Simt că Dumnezeu ne-a dat pentru a compensa ce n-am avut atâta vreme”

11 februarie 2016

Dacă lucrurile se poticnesc este bine să te oprești, să faci un pas înapoi, să analizezi, și, dacă așa simți, să o iei din nou de la capăt. Asta a făcut și Elena Trașcă. „În septembrie împlinesc 12 ani de când sunt în Madrid. Dar, de fapt, am avut două momente de început în Spania. Prima dată am venit în februarie 2004, însă, după două luni, în care nu mi-am găsit de muncă, am revenit în țară cu gândul ca să nu mă mai întorc. Nu îmi găsisem de lucru și nu puteam să fac cheltuieli. În loc să adun bani, aș fi intrat în datorii. M-am dus acasă, m-am liniștit, și mi-am zis că trebuie să fiu un pic mai dură, mai bărbătoasă. Așa m-am decis să pornesc iar la drum, în luna septembrie a aceluiași an. Dar de data aceasta a fost mult mai bine. Știam la ce mă înham și am zis că trebuie să reușesc. Aveam în gând doar că trebuie să muncesc ca să reușesc ceva”, mărturisește Elena.

[ Citeşte mai mult ]

„Este momentul în care femeile românce trebuie să își arate calitățile”

„Este momentul în care femeile românce trebuie să își arate calitățile”

4 februarie 2016

„Mi-ar plăcea ca femeia să aibă anumite poziții, să aibă autoritatea să poată schimba. Mi se pare normal să spui, să recunoști că femeia schimbă lumea. De când ne naștem avem lângă noi o femeie, mama. Ce face o mamă pentru familia ei? Se sacrifică, își iubește familia, indiferent cum este. Este momentul când femeia trebuie să-și ocupe locul binemeritat în societate”, consideră Daniela Ene, președinta asociației de femei Rază de soare, înființată în noiembrie 2013, cu sediul în Alcalá de Henares.

[ Citeşte mai mult ]

„Viața trebuie luată cum îi, ce să facem? Îi dăm înainte”

„Viața trebuie luată cum îi, ce să facem? Îi dăm înainte”

14 ianuarie 2016

„Cât lucrurile merg încă bine vreau să rămânem în Spania, dacă nu va mai fi așa, vom merge mai departe, în Marea Britanie, Franța...”, mărturisește Emil Anghelache, instalator de centrale termice industriale și de bloc. „În 2003, când am intrat în firma în care lucrez acum, de montaj instalații termice industriale și de bloc, am început prin a vopsi tuburile de apă rece, caldă, căldură. Apoi am învățat să tai cu flexul, să sudez, cum se montează diferite motoare, instalații de apă caldă, căldură, tot ce este necesar într-o sală de mașini”, spune. Este pasionat de ceea ce face. „Nu am diplomă, am învățat totul la locul de muncă, iar acum știu să fac totul în acest domeniu. În plus, îmi place foarte mult ceea ce fac. În țară am fost electrician, dar îmi place să sudez, cred că pentru meseria aceasta sunt făcut”.

[ Citeşte mai mult ]