Noi in Spania
 
alexandriongroup

E o bucurie și pentru pacienți, dar și pentru mine să le vorbesc românește

E o bucurie și pentru pacienți, dar și pentru mine să le vorbesc românește

2 februarie 2017

Despre drumul analizelor genetice, diagnostice prenatale și postnatale constituționale, despre testul non-invaziv în sânge matern am stat de vorbă cu Raluca O., de aproape 14 ani medic la un renumit spital din Madrid.

[ Citeşte mai mult ]

Vreau să umplu România de turiști spanioli!

Vreau să umplu România de turiști spanioli!

19 ianuarie 2017

„Turiștii spanioli sunt impresionați de România. E adevărat, își dau seama că avem o mină de aur, dar nu știm ce să facem cu aurul. E acolo să se umple de praf… În loc să-l valorizăm, să-l scoatem, să-l pregătim și să facem bijuteriile cele mai frumoase. Dar noi, nu să vindem aurul brut!”, ne-a spus Nicoleta Boranda, proprietara agenției de călătorii Cazaré viajes, cu care am stat de vorbă despre tot ce avem în țară și nu știm să apreciem la adevărata valoare. Vă mai amintiți când emisiunea Madrileños por el Mundo ne-a prezentat Carpații, Lacul Sfânta Ana, Sighișoara, Brașov, Sinaia, Parcul Natural Piatra Craiului, Cluj-Napoca, salina din Turda, pădurea Hoia Baciu, în vara anului 2015? Nicoleta Boranda a organizat călătoria în România și a consiliat echipa de televiziune timp de o lună de zile. „Nu am fost plătită, am investit timp, am plătit activități, cazare… Dar sunt mândră de materialul realizat. La sfârșitul emisiunii au scris: Agracedimientos Cazaré Viajes. Visita Rumanía. Pentru mine a fost cea mai mare mândrie”, a mărturisit.

[ Citeşte mai mult ]

Scriitorul Ovidiu Cornilă: „Nu poți să scrii un poem de calitate în altă limbă decât cea maternă”

Scriitorul Ovidiu Cornilă: „Nu poți să scrii un poem de calitate în altă limbă decât cea maternă”

12 ianuarie 2017

„Să scrii este un act de curaj, fiecare are ceva de spus. Dacă nu îl spune în cuvinte, îl arată în cântece, dacă nu îl transpune în cântece, o face, frumos, într-o frază critică; că nu zice într-un material scris într-o carte, o face într-un articol… În fiecare există o parte de frumusețe, pe care trebuie să o apreciem și să o avem cu noi tot timpul”, a spus scriitorul Ovidiu Constantin Cornilă, președintele Uniunii Lucian Blaga a scriitorilor și artiștilor români din Spania, la seara literară organizată pe 17 decembrie, în Fuenlabrada, în Spațiul Asociațiilor, oferit de Consiliul pentru Egalitate din Primăria acestui municipiu madrilen. La eveniment au participat și scriitorii Sorin Bălășcău, Marin Trașcă, Mariana Vlad și Cornel Drinovan. Au asistat membri ai Asociației Socio-Culturale Dor Român, din Arganda del Rey, și alți iubitori de cultură din diferite municipii.

[ Citeşte mai mult ]

Ziua de 1 Decembrie, marcată în locuri emblematice ale Spaniei

Ziua de 1 Decembrie, marcată în locuri emblematice ale Spaniei

8 decembrie 2016

Ambasada României în Regatul Spaniei a marcat Ziua Naţională a României în Plaza Mayor din Madrid prin proiectarea culorilor drapelului naţional românesc pe faţada emblematicei clădiri Casa de la Panadería, în prezența unor oficiali români şi spanioli. Momentul a fost urmat de un spectacol de dans şi muzică tradiţională...

[ Citeşte mai mult ]

„Nu vrem să depindem de Serviciile Sociale, vrem să muncim”

„Nu vrem să depindem de Serviciile Sociale, vrem să muncim”

17 noiembrie 2016

David, un băiețel cu pielea precum ciocolata cu lapte, cu ochi mari și părul creț și blonduț, și-a petrecut ziua în care a împlinit trei ani alături de frățiorul său de un an și patru luni, Moises; de mama sa, Nicoleta; de bunica sa și de unchii săi. Doar că aniversarea sa, pe 13 noiembrie, a avut loc în parcarea stației de tren La Serna (Fuenlabrada, Madrid), unde bunica și unchii săi „locuiesc” din septembrie. Din fericire, David, Moises și Nicoleta stau într-o cameră închiriată în apropiere. Și tot din fericire, mama sa a reușit să-i ofere o amintire frumoasă: din puținul pe care îl are, i-a cumpărat un tort mic și a ornat cu baloane colorate cele două mașini în care stau mama ei și alte patru rude. „Mă bucur că am putut să îi cumpăr un tort mic, de copii”, spune Nicoleta, zâmbind stingher.

[ Citeşte mai mult ]