Noi in Spania
 

Ambasada este a tuturor românilor

Ambasada este a tuturor românilor

22 septembrie 2016

Ambasada României la Madrid şi-a deschis porţile, pe 17 septembrie, pentru toți cetățenii români care au dorit să viziteze reprezentanța diplomatică și să cunoască modul de organizare și funcționare al acesteia. Gazde ale evenimentului au fost noul ambasador al României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, și colegii săi din cadrul ambasadei. „Este foarte important contactul între comunitatea românească și reprezentanții oficiali ai Statului român în Spania”, a spus ambasadoarea. Compatrioții au profitat de această ocazie pentru a lua contact direct cu personalul şi spaţiile de reprezentare ale ambasadei, a se fotografia în biroul ambasadorului şi a gusta din produse culinare tradiţionale, oferite cu generozitate de restaurante şi magazine româneşti din Spania. Sub sloganul „Ambasada României este a ta!”, reprezentanța noastră diplomatică în Madrid a organizat în premieră acest eveniment, atât ca parte a dorinței de a-i apropia pe cetățenii români de misiunea diplomatică, cât și pentru a promova lucrări ale unor artiști plastici români rezidenți în Spania.

[ Citeşte mai mult ]

Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

15 septembrie 2016

„Respectul pentru cetățean este foarte important. Noi suntem egali cu dumneavoastră, suntem în slujba comunității”, i-a asigurat Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei pe reprezentanții comunității românești de aici care pe 10 septembrie au participat la reuniunea organizată la sediul reprezentanței noastre diplomatice pentru realizarea unui prim contact în vederea identificării aspectelor importante ale vieții comunității românești din Spania, cât și a soluțiilor eficiente pentru problemele sesizate de către membrii comunității.

[ Citeşte mai mult ]

Campanie de solidaritate pentru Aurel

Campanie de solidaritate pentru Aurel

4 august 2016

Asociația Hispano-Română din Provincia Cuenca organizează o tombolă, banii ce se vor strânge urmând să fie oferiți unui copil de 10 ani care a dovedit că este un luptător împotriva adversităților vieții.

[ Citeşte mai mult ]

„N-aş putea trăi fără să cânt”

„N-aş putea trăi fără să cânt”

21 iulie 2016

O voce ce îți ajunge la suflet și te ajută să simți România aici când interpretează cântece vechi, autentice din toate zonele folclorice ale țării noastre la evenimente culturale, botezuri, nunți și toate ocaziile la care românii din Comunitatea Madrid vor să fie împreună și să se simtă ca acasă este a cunoscutei cântărețe de muzică populară Gabriela Tone. „Lumea care caută folclorul autentic mă invită să cânt la evenimentele sale. Oamenilor le plac mai ales melodiile vechi, autentice, se emoționează când le aud. Mă simt mândră când cântă cu mine, când îi văd la joc. Suntem o mică Românie aici. Îmi place că românii ştiu să se distreze şi că apreciază folclorul adevărat. Ani de zile am cântat la nunţi în Alexandria, de unde sunt, şi în multe localităţi din jur. Cântam câte 80-100 de melodii pe noapte cu orchestra. Mă bucur că pot continua şi aici”, spune solista.

[ Citeşte mai mult ]

Cătălin și Tudorița Iatan, ajutați printr-un concert caritabil

Cătălin și Tudorița Iatan, ajutați printr-un concert caritabil

7 iulie 2016

Nu ne aplecăm cât ar trebui asupra „realității de lângă noi”. „Trebuie să fii lângă o persoană aflată într-o situație dificilă în momentul în care are nevoie de tine”, ne-a declarat Violeta Vartic, președinta asociației Hispano-Române din Provincia Cuenca, prezentă la concertul caritabil ce a avut loc pe 2 iulie pentru Viorel Cătălin Iatan, un tânăr care acum patru ani a suferit un accident groaznic de muncă, rămânând cu sechele grave.

[ Citeşte mai mult ]