Noi in Spania
 

Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

15 septembrie 2016

„Respectul pentru cetățean este foarte important. Noi suntem egali cu dumneavoastră, suntem în slujba comunității”, i-a asigurat Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei pe reprezentanții comunității românești de aici care pe 10 septembrie au participat la reuniunea organizată la sediul reprezentanței noastre diplomatice pentru realizarea unui prim contact în vederea identificării aspectelor importante ale vieții comunității românești din Spania, cât și a soluțiilor eficiente pentru problemele sesizate de către membrii comunității.

[ Citeşte mai mult ]

Campanie de solidaritate pentru Aurel

Campanie de solidaritate pentru Aurel

4 august 2016

Asociația Hispano-Română din Provincia Cuenca organizează o tombolă, banii ce se vor strânge urmând să fie oferiți unui copil de 10 ani care a dovedit că este un luptător împotriva adversităților vieții.

[ Citeşte mai mult ]

„N-aş putea trăi fără să cânt”

„N-aş putea trăi fără să cânt”

21 iulie 2016

O voce ce îți ajunge la suflet și te ajută să simți România aici când interpretează cântece vechi, autentice din toate zonele folclorice ale țării noastre la evenimente culturale, botezuri, nunți și toate ocaziile la care românii din Comunitatea Madrid vor să fie împreună și să se simtă ca acasă este a cunoscutei cântărețe de muzică populară Gabriela Tone. „Lumea care caută folclorul autentic mă invită să cânt la evenimentele sale. Oamenilor le plac mai ales melodiile vechi, autentice, se emoționează când le aud. Mă simt mândră când cântă cu mine, când îi văd la joc. Suntem o mică Românie aici. Îmi place că românii ştiu să se distreze şi că apreciază folclorul adevărat. Ani de zile am cântat la nunţi în Alexandria, de unde sunt, şi în multe localităţi din jur. Cântam câte 80-100 de melodii pe noapte cu orchestra. Mă bucur că pot continua şi aici”, spune solista.

[ Citeşte mai mult ]

Cătălin și Tudorița Iatan, ajutați printr-un concert caritabil

Cătălin și Tudorița Iatan, ajutați printr-un concert caritabil

7 iulie 2016

Nu ne aplecăm cât ar trebui asupra „realității de lângă noi”. „Trebuie să fii lângă o persoană aflată într-o situație dificilă în momentul în care are nevoie de tine”, ne-a declarat Violeta Vartic, președinta asociației Hispano-Române din Provincia Cuenca, prezentă la concertul caritabil ce a avut loc pe 2 iulie pentru Viorel Cătălin Iatan, un tânăr care acum patru ani a suferit un accident groaznic de muncă, rămânând cu sechele grave.

[ Citeşte mai mult ]

Un pie entre dos mundos, un roman în care fiecare ne putem retrăi povestea

Un pie entre dos mundos, un roman în care fiecare ne putem retrăi povestea

7 iulie 2016

Povestea românilor din diasporă, plecarea noastră din țară, drumul cu autocarul și neliniștea de la granițe când încă ni se cereau vize, adaptarea și lacrimile vărsate de dor și nostalgie, sentimentul de înstrăinare la întoarcerea acasă și cel de a avea inima împărțită între două lumi sunt surprinse de un roman ce așteaptă lumina tiparului, Un pie entre dos mundos, scris de Alina Daniela Popescu, piteșteancă și fiică adoptivă a orașului Valladolid de mai bine de cincisprezece ani. „Este povestea tuturor românilor din diasporă, sunt convinsă că absolut toți cititorii se vor simți identificați mai mult sau mai puțin cu Alexandru sau prietenii lui. Personajele sunt fictive, la fel și acțiunea. Dar sunt pline de realitate, deși pare o contradicție. Cititorii vor retrăi plecarea lor din țară, drumul cu autocarul și neliniștea din granițe când încă ni se cereau vize, primul contact cu spaniolii și obiceiurile lor, adaptarea și lacrimile vărsate de dor și nostalgie, sentimentul de înstrăinare la întoarcerea acasă și cel de a avea inima împărțită între două lumi. Toate acestea încadrate într-o poveste de viață, în care vom găsi și suferință, și putere, și dragoste…”, spune tânăra scriitoare, deja cu multe premii la activ.

[ Citeşte mai mult ]