Noi in Spania
 

Campanie de solidaritate pentru Aurel

zoom Campanie de solidaritate pentru Aurel

4 august 2016

Asociația Hispano-Română din Provincia Cuenca (Hisparucuenca) organizează o tombolă pentru a se trage la sorți un jamón. Banii care se vor strânge vor fi oferiți unui copil de 10 ani care a dovedit că este un luptător împotriva adversităților vieții. E vorba de Aurel, un copil ce a suferit arsuri pe 65% din corp într-un incendiu ce a avut loc în locuința sa pe 13 martie 2015. După o mulțime de operații la spitalul La Fe din Valencia poate să zâmbească din nou alături de mama sa și de membrii asociației Hisparucuenca. Însă Aurel și mama sa, Maria, au încă nevoie de mult sprijin din partea noastră, a tuturor.         

Toți cei care doresc pot colabora cu 5 euro, alegând un număr de la 01 la 99. 

Oamenii care doresc să colaboreze în această campanie pot să ia legătura cu voluntari din asociație la sediul acesteia (calle Pedro Almodovar, Cuenca; stația de autobuz Alcampo; tel: 639 17 86 15), cu preotul Cosmin Chiorean, la biserica ortodoxă din Cuenca, ori la sediul pe care asociația Hisparucuenca îl are în Tarancón (marțea, de la ora 18 la 20). 

Ultimele două numere de la Loteria Nacional de pe 14 august vor fi câștigătoarele tragerii la sorți.  

Președinta Asociației Hisparucuenca, Violeta Vartic, a mărturisit pe pagina de Facebook a asociației că i-a fost extrem de greu să scrie despre acest nou caz social în care se implică.

„De două zile mă tot gândesc și nu reușesc să scriu nimic despre Aurel. De două zile amân temutul moment în care trebuie să mă așez în fața calculatorului pentru a-mi scrie comentariul despre acest «caz social». Orice cuvânt, orice propoziție mi se par false și inexacte pentru a descrie această mică scânteie ce într-o zi mi-a apărut în drum, aproape din întâmplare, și m-a lăsat fără cuvinte.     

Și pentru că nu știu cum să încep, voi sări peste început – Aurel a avut ghinion și a suferit arsuri într-un incendiu ce a izbucnit în locuința sa. Aurel are ochi mari și un zâmbet dintre cele mai sincere. Aurel vorbește mult și te cucerește cu fiecare cuvânt pe care îl spune. Aurel vrea să joace din nou tenis și să alerge împreună cu prietenii săi. Aurel lasă ochii în jos când privirea i se intersectează cu cea a mamei sale pentru ca ea să nu poată să citească toată durerea ce i se ascunde în ei… 

Acesta este copilul pe care într-o zi l-am întâlnit în drumul meu și m-a surprins între lacrimi și surâsuri. A fost una dintre acele întâlniri ce îți rămân în memorie pentru toată viața, a fost unul dintre acele momente când îți pare rău că nu te-ai făcut medic pentru a putea ajuta mai mult.

Ce ar putea să facă o absolventă de Filologie ca să ajute un copil cu ochi luminoși? Singurul lucru la care ne pricepem bine noi, filologii: să le vorbim oamenilor, să răspândim peste tot că într-un colț din La Mancha este un copil care are nevoie de noi ca să se poată juca din nou cu prietenii săi.

Și nimic mai mult”, a scris Violeta Vartic.

Dacă doriți să aflați mai multe despre Aurel, o puteți suna pe mama sa (tel.: 642 981 225).

 

  

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: