Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

zoom Ambasadoarea Gabriela Dancău: „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei”

15 septembrie 2016

„Respectul pentru cetățean este foarte important. Noi suntem egali cu dumneavoastră, suntem în slujba comunității”, i-a asigurat Gabriela Dancău, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Regatul Spaniei  pe reprezentanții comunității românești de aici care pe 10 septembrie au participat la reuniunea organizată la sediul reprezentanței noastre diplomatice pentru realizarea unui prim contact în vederea identificării aspectelor importante ale vieții comunității românești din Spania, cât și a soluțiilor eficiente pentru problemele sesizate de către membrii comunității.

I-a asigurat pe cei prezenți, reprezentanți ai asociațiilor românești din Spania, ai Ligii Studenților Români de aici, profesori de limbă, cultură şi civilizaţie românească, medici, profesori la diferite universități, de „transparența” sa și de „onestitatea echipei”. „Contați pe transparența mea, pe onestitatea echipei de care sunt înconjurată. Veți găsi permanent la noi dialogul pe care îl căutați și, pe parcurs, și soluțiile la probleme pe care le veți semnala”, a spus.

Ambasadoarea Gabriela Dancău a prezentat liniile de acțiune pentru perioada următoare ale instituției pe care o conduce.

În ceea ce privește serviciile consulare, a anunțat că începând cu data de 15 septembrie, pentru început în cazul Secției Consulare de la Madrid și ulterior în celelalte consulate, ca urmare a unui acord încheiat cu poșta spaniolă, pașapoartele cetățenilor români vor fi trimise direct la domiciliul acestora, nemaifiind necesară deplasarea la consulat pentru ridicarea documentului.

A promis că se va deplasa „în fiecare colțișor al acestei țări” pentru a se întâlni cu românii de acolo, pentru a vedea exact care sunt problemele reale. „O să merg în fiecare Consulat, să văd cum se desfășoară activitatea acolo”, a declarat Gabriela Dancău.

A spus că dorește lărgirea rețelei de consuli onorifici, care să fie sprijin pentru dezvoltarea relațiilor economice între Spania și România. 

A declarat că Ambasada va propune Ministerului Afacerilor Externe lărgirea rețelei consulare din Spania în funcție de nevoile cetățenilor.

Gabriela Dancău a informat că în perioada următoare se va intensifica prezența consulară în comunitățile de români prin organizarea de consulate itinerante pe teritoriul Spaniei, fie că vorbim de Peninsula Iberică, arhipelagul Insulelor Canare sau de Insulele Baleare.

A anunțat că atașatul pe Probleme de muncă și sociale din Ambasadă, consiliera Cristina Florea, se va afla la Secția Consulară din Madrid în fiecare vineri, între orele 10 și 12, la un ghișeu stabilit, pentru a oferi informații din domeniul muncii. „În afara asistenței specifice, se va deplasa în teritoriu și va organiza întâlniri cu cetățenii români care au nevoie de astfel de informații”, a informat ambasadoarea.  

A reiterat că pentru ea „contactul este esențial, pentru a afla ceea ce vă frământă pe fiecare”.

I-a menționat și pe reprezentanții cultelor, cu care Ambasada dorește să aibă întâlniri periodice.

Noul ambasador al României în Spania a spus că faptul că propune aceste întâlniri înseamnă că „această ambasadă este casa dumneavoastră. Haideți să o utilizăm în adevăratul sens al cuvântului. Aveți aici un sprijin din partea noastră”.

În ceea ce privește acțiunile de diplomație publică, a declarat că se dorește organizarea anuală a Zilei porților deschise, în care membrii comunității să aibă acces, să cunoască Ambasada. „O astfel de zi va avea loc pe 17 septembrie, când vă aștept alături de colegii mei, între orele 10.30 și 19, la o astfel de incursiune în activitatea noastră. O să fiți conduși la biroul meu, veți putea pune orice întrebare legată de activitatea noastră. Contați pe transparență și onestitate”.

Lunar reprezentanța noastră diplomatică va organiza Seri acasă, în care se dorește promovarea artiștilor de aici și din România în comunitatea noastră.  

Ambasada va fi acasă și pentru cei mici, pentru o școală ludică deschisă în fiecare sâmbătă, pentru toți copiii care vor să se bucure de ateliere de pictură, de muzică sau pur și simplu vor să se joace în compania altor copii români.  

Gabriela Dancău a menționat și Ziua Românilor de Pretutindeni, care dorește să fie marcată și în afara Ambasadei, „pentru ca celelalte comunități să ne perceapă așa cum suntem”. Iar cu privire la Ziua României a declarat că se vor organiza acțiuni în Ambasadă, dar și acte publice. „Suntem cea mai mare comunitate, trebuie să ne facem simțită prezența”.

În ceea ce privește alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, a spus că, din cauza numărului foarte mic de cetățeni români înscriși în Registrul Electoral, în Spania nu avem secții de votare care se vor înființa la cererea cetățenilor. „Însă va exista aceeași posibilitate de a vota la secții de vot prestabilite, propuse de Ambasadă. Fiți convinși că se va face o evaluare foarte riguroasă și se vor înființa secții de vot acolo unde este nevoie. N-o să stați la coadă, nu se va mai repeta chestiunea aceasta, sub nici o formă!”         

Gabriela Dancău a declarat că pentru Ambasadă este „foarte important” parteneriatul cu asociațiile și organizațiile românești. „Contați pe un dialog deschis și onest cu echipa Ambasadei. Sunt convinsă că doar împreună vom reuși să formăm o echipă de care România are nevoie”.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: