Noi in Spania
 
alexandriongroup

Sfântul Valentin este o zi comercială, dacă iubeşti pe cineva, o faci 365 de zile şi 365 de nopţi

zoom Sfântul Valentin este o zi comercială, dacă iubeşti pe cineva, o faci 365 de zile şi 365 de nopţi

16 februarie 2017

„Te mişti între atâţia oameni, dar când închizi uşa la camera ta e cel mai greu. Când vezi că, după activităţile pe care le faci zilnic, seara intri între patru pereţi singur, acolo e cea mai mare singurătate. Când rămâi doar tu cu tine… Eşti o persoană «off», care nu poate să zâmbească în continuare, nu are un dialog, o comunicare. Zici: «Noapte bună, pereţi!», «Noapte bună, telecomandă!» , «Noapte bună, lume!» . Orice om singur suferă, oricine care este singur şi îşi caută pe cineva, pentru că nu are doar nevoia sexuală, ci pur şi simplu să povestească ce i s-a întâmplat, ce planuri are. Şi să asculte… Ai nevoie să îi povestești cuiva, care să fie ca un fel de cufăr, care să poată să îţi răspundă cu un mesaj pozitiv. Dacă nu există comunicare, nu există nimic”, spune Mircea Vînoagă Moraru.

„Facebook-ul, Viber-ul sunt oarecum lucruri virtuale. Multă lume se ascunde în lumea virtuală. La un moment dat, anul trecut, eu a trebuit să arăt că sunt o persoană reală”, adaugă tânărul. „Am vorbit cu o fată din Constanţa, oraşul meu natal, pe Facebook, mi-a dat numărul ei de telefon, am sunat-o şi, vorbind, m-a întrebat: «Dar nu-ţi mai cunoşti oraşul natal?». După trei-patru zile m-am urcat într-un avion şi am mers la Constanţa. Voiam să îi arăt că nu-mi uitasem oraşul unde m-am născut, anul trecut chiar mai fusesem de trei ori acolo. I-am spus cu o zi înainte că voi veni, ea a crezut că mint…”, mărturiseşte. 

Prietenia lor nu a funcţionat, dar „a fost o săptămână pe care n-o s-o uit niciodată”. „Mi-a rămas în suflet, chiar dacă a fost cea mai mare decepţie a mea. Cred că merit să fiu cunoscut mai mult, de oricine. Într-o săptămână nu poţi să-ţi dai seama de cum este un om. Era vorba chiar să-mi întoarcă vizita. Iar ea a dispărut… Dacă mi-ar da un semn chiar şi acum, e posibil să merg la ea, să bem o cafea, să ascultăm nişte lăutari pe malul mării, în portul Constanţa. Aş vrea ca ea să citească acest articol”, zice, trist.

Este destul de activ pe Facebook, dar „îmi place lumea reală, să o simt, să o văd în faţa mea. Să o simt alături cu spiritul, că vocea se poate auzi şi prin telefon… Viaţa nu e doar ce trăieşti pe Facebook, viaţa ta este ce ai în cap… S-a pierdut mult din umanitate, s-au pierdut multe valori umane”.  

Într-o perioadă în care mulţi vorbesc de iubire, spune clar că el consideră că „Sfântul Valentin este mai mult o zi comercială, dacă e să iubeşti pe cineva îl/o iubeşti 365 de zile şi 365 de nopţi. Trebuie să fii în fiecare zi un om atent, să-ţi pese de cel/cea de lângă tine, să fie un ajutor reciproc, să treci împreună cu el/ea peste anumite tristeţi ale vieţii”.

Acum locuieşte cu părinţii. „Îmi iau din singurătate şi… din sarcinile casei”, spune, zâmbind. Dacă ar sta cu o fată, ar face faţă treburilor pe care acum le face mama sa? „Din primul moment, nu. Dar vreau să învăţ. Toată lumea ar trebui să fie dispusă să fie alături de cel drag şi la greu, nu numai la bine. O persoană n-o iei doar la uşor, ci şi la greu. Şi trebuie să faci faţă. Sunt un om pregătit pentru multe. Însă sunt şi dispus să fac multe, dar pentru cineva care ştie să mă aprecieze, să îmi dea o bucurie”.  

Mircea este unul din cei care au dat, de-a lungul timpului, anunţ la rubrica Matrimoniale, în săptămânalul nostru. „Dar în două-trei rânduri nu poţi spune multe despre tine… Plictiseala, singurătatea te îndeamnă să dai un anunţ, să vezi ce opinii are lumea care citeşte, care se deranjează să coboare să ia ziarul”.

S-au concretizat convorbirile pe care le-a avut? „Lumea testează piaţa, este superficială. Spun că-şi doresc ceva, dar cred că multe fete nu ştiu ce vor, nu sunt decise… Nu au un profil anume. Să dai un telefon cuiva şi să nu-i dai şansa, cel puţin o perioadă, să vezi cum merge. Te întâlneşti o dată şi apoi nu mai răspunzi la telefon, la un mesaj… Sunt puţin dezamăgit de tot. Cei care chiar îşi doresc să cunoască pe cineva ar trebui să-i dea timp acelei persoane. Unii se opresc la prima întâlnire, ar trebui să nu se lase pe baza aparenţelor. Nimeni nu este perfect. Şi dacă nimeni nu este perfect, să nu caute perfecţiunea, să aibă răbdare”.

Consideră că este „un om cu care poţi discuta multe, cu opinii”. „Iar lucruri de genul acesta nu se pot vedea într-o zi, două… Nu sunt o carte deschisă, nu am o copertă fină… La cuprins nu ajungi imediat, trebuie să parcurgi introducerea”, spune. „Unii pot părea perfecți, iar într-o zi merg la muncă şi suferă un accident… Şi nu mai sunt nici jumătate din ce-au fost… Şi rămâne tot ce este în interior, rămâne omul. Aici intervin iubirea şi umanitatea”, adaugă.           

Ce pasiuni are? „Îmi plac restaurantele bune, mă încântă să cunosc lume, să călătoresc. Dar prefer să fiu descoperit… Sunt un om romantic, sufletist, am mult suflet şi multă răbdare”.       

Ce simte mai aproape de sufletul lui? Sfântul Valentin sau Dragobetele? „Chiar dacă nu mai am naţionalitate română (sunt în Spania de 21 de ani), parcă tot Dragobete sună mai bine, are un specific al nostru… San Valentín există în toată lumea…”

Acum, că îl cunoaştem mai bine pe Mircea, l-am îndemnat să mai dea totuşi un anunţ, ca la rubrica Matrimoniale…  „Am 33 de ani, sunt în căutarea unei fete de vârstă apropiată, fără obligații familiale, pentru o relație de viitor, ca să avem amândoi de câștigat. Nu contează frumusețea exterioară, ci cea interioară. Numărul meu de telefon este 642 661 420 (Digi)”.  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: