Noi in Spania
 
alexandriongroup

Diplome de excelenţă acordate de ghidul Sin mala uva pentru vinuri monovarietale din România

zoom Diplome de excelenţă acordate de ghidul Sin mala uva pentru vinuri monovarietale din România

2 martie 2017

La data de 23 februarie, la sediul Ambasadei României în Regatul Spaniei, a avut loc ceremonia de înmânare a Diplomelor de Excelenţă acordate de ghidul Sin Mala Uva pentru vinuri monovarietale din România, de către Ernesto Gallud, realizator al concursului de degustare de vinuri şi al selecţiei pentru Ghidul Sin Mala Uva 2017.

Au fost premiate crama Domeniile Blaga şi cramele Vinarte Sâmbureşti şi Vinarte Stârmina.

Ambasadorul României, Gabriela Dancău, a mulţumit organizatorilor concursului, i-a felicitat pe reprezentanţii cramelor româneşti pentru diplomele primite şi a subliniat atât tradiţia şi calitatea vinurilor româneşti, cât şi oportunităţile în domeniul vitivinicol din România, care s-a bucurat de importante investiţii străine.

„Ca ţară viticolă, România este pe locul V în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte suprafaţa viticolă şi pe al şasea în topul european al producţiei de vin şi struguri”, a informat ambasadoarea. 

Diplomatul i-a invitat pe cei prezenţi să viziteze ţara noastră, urmând rutele vinului.

Realizatorul concursului de degustare de vinuri şi al selecţiei pentru Ghidul Sin Mala Uva 2017, Ernesto Gallud, le-a sugerat spaniolilor „să deschidă porţile vinului din toate ţările din Europa”.

„Nu ştiu de ce credem că dincolo de graniţele noastre nu sunt vinuri din alte ţări”, a adăugat.   

De asemenea, enologul Ernesto Gallud a spus că vinurile româneşti au preţuri accesibile şi că există oportunităţi de afaceri. 

La rândul lor, în alocuţiunile rostite, reprezentanţii cramelor româneşti au mulţumit pentru onoarea de a primi diplomele de excelenţă ale importantului Ghid spaniol al vinurilor şi au exprimat dorinţa de a promova cât mai activ vinurile româneşti pe piaţa spaniolă.

Bogdan Barbu, directorul general adjunct al cramei Domeniile Blaga, o firmă de familie înfiinţată în 2010, a declarat că „această diplomă, această recunoaştere a calităţii vinurilor noastre sunt foarte importante pentru noi pentru că vin dintr-o ţară precum Spania, cu atâta tradiţie în producţia de vinuri şi care este şi între cele trei ţări cele mai mari producătoare de vin din lume”. 

Situată în zona Dealul Mare, pe paralela 45, aceeaşi ca şi regiunea Bordeaux, crama Domeniile Blaga produce mai ales vinuri roşii, aproximativ 200.000 de sticle pe an. 

Bogdan Barbu a spus că în viitorul apropiat firma pe care o conduce va exporta vinurile Domeniile Blaga şi în Spania. „Suntem conştienţi că nu va fi simplu, dar sperăm ca, prin calitatea pe care o oferim, şi pentru că aceasta depinde de noi, să reuşim”, a adăugat.

Justin Urucu, directorul tehnic al companiei Vinarte, i-a oferit organizatorului concursului de degustare de vinuri şi al selecţiei pentru Ghidul Sin Mala Uva „unul dintre cele mai bune vinuri pe care le producem, în cantităţi foarte mici”.  

Vinarte a fost înfiinţată în 1998. Pe trei arealuri diferite din România, cultivă atât soiuri internaţionale de struguri, cât şi autohtone. Justin Urucu a informat că, datorită calităţii vinurilor, compania sa a reuşit să intre pe pieţe „extrem de dure”, din Canada şi până în Japonia, exportând în 14 ţări. „Avem deja contacte cu distribuitori din Spania şi sperăm ca în cel mai scurt timp aceste contacte să se materializeze în contracte şi, bineînţeles, să putem să oferim publicului spaniol şi celui român din Spania vinurile pe care noi le producem”.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: