Noi in Spania
 
alexandriongroup

Sesiune de networking organizată de Ambasada României pentru antreprenorii noştri din Spania

zoom Sesiune de networking organizată de Ambasada României pentru antreprenorii noştri din Spania

2 martie 2017

Ambasada României în Spania a găzduit, pe 24 februarie, o primă întâlnire de networking pentru comunitatea oamenilor de afaceri români din Spania.

La eveniment au luat parte 80 de antreprenori români din Comunitatea Madrid, Zaragoza, Toledo, Ciudad Real și Barcelona, reprezentând companii din construcții și amenajări interioare, consultanță juridică, servicii imobiliare, comerț și distribuție, consultanță, transport și turism, IT și telecomunicații, media, sectorul alimentar, publicitate și organizare de evenimente.

Ambasadoarea României la Madrid, Gabriela Dancău, a felicitat antreprenorii români pentru curajul de a crea și dezvolta afaceri proprii și a subliniat deschiderea Ambasadei pentru cunoașterea și sprijinirea comunității oamenilor de afaceri români din Spania.

Oamenii de afaceri români formează a doua comunitate de business a străinilor din Spania.

„Trebuie să ne cunoaştem, să fim apropiaţi unii de alţii şi să consideraţi această Ambasadă casa dumneavoastră”, le-a spus ambasadoarea noastră la Madrid oamenilor de afaceri.

„Este foarte important să aflăm care vă sunt nevoile, cum putem colabora şi cum putem să aducem un aport pozitiv şi să conturăm un profil de ţară al României mult mai bun decât cel pe care îl avem în prezent”, a adăugat.

A amintit că în octombrie anul trecut Ambasada a anunţat că se organizează la reprezentanţa noastră la Madrid întâlniri lunare, la care sunt invitaţi şi oamenii de afaceri din Spania.

Ambasada este pregătită să găzduiască sesiuni de informare pe teme de interes pentru antreprenorii români, să promoveze poveștile lor de succes, să sprijine relaționarea dintre aceștia și companii românești interesate să intre pe piața Spaniei şi să organizeze constant întâlniri pentru dezvoltarea rețelei de contacte ale oamenilor de afaceri români din Spania.

Gabriela Dancău a amintit demersurile realizate până în prezent pentru crearea Consiliului Consultativ în Afaceri pe lângă Ambasada României la Madrid și a invitat oamenii de afaceri români să se implice în activitatea acest Consiliu.

De asemenea, a declarat că, din întâlnirile pe care le-a organizat până acum Ambasada noastră, a observat că oamenii de afaceri români din Spania nu se cunosc între ei. „De aceea am spus: Suntem aici, e foarte important să facem astfel de întâlniri la Ambasadă. Este foarte important să ne cunoaştem între noi”.

A declarat că Ambasada îi poate sprijini pe românii care şi-au deschis firme în Spania cu informaţii despre legislaţia de aici, cu privire la programe de finanţare.

Ambasadoarea României la Madrid a atras atenţia că există multe companii din ţara noastră care nu au corespondenţi pe piaţa spaniolă. „Cine cunoaşte mai bine România şi, bineînţeles, Spania decât dumneavoastră? Puteţi să fiţi o punte de legătură între mediul de afaceri românesc şi cel spaniol”, a declarat.    

Avocatul Alexandru Lazăr, unul dintre antreprenorii români implicați în demersurile de creare a Consiliului Consultativ, a subliniat importanța asocierii oamenilor de afaceri și a prezentat avantajele implicării în activitățile Consiliului.

„Este esenţial să fim uniţi pentru a avea o voce în piaţa spaniolă. Este adevărat că ocupăm al doilea loc pe piaţa spaniolă, dar nu avem o voce care să ne reprezinte”, a atras atenţia Alexandru Lazăr. „Astfel vom avea un cuvânt mult mai greu în economia spaniolă”, a adăugat.

Evenimentul a continuat cu sesiunea de networking, participanții fiind încântați să se cunoască, să discute despre afacerile lor, să stabilească relații. Acesta a fost, practic, obiectivul principal al întâlnirii, având în vedere faptul că rețeaua de contacte joacă un rol cheie în succesul unei afaceri.

Următorul eveniment pentru comunitatea românească de afaceri din Spania va fi un mic dejun informativ organizat la sediul Ambasadei în data de 31 martie. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: