Noi in Spania
 

Ambasadorul României, la inaugurarea Târgului de Artă Contemporană ARCOmadrid

zoom Ambasadorul României, la inaugurarea Târgului de Artă Contemporană ARCOmadrid

2 martie 2017

Pe 23 februarie, ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, a participat la inaugurarea oficială a celei de-a 36-a ediții a Târgului Internațional de Artă Contemporană ARCOmadrid, care a avut loc cu participarea Regelui Felipe VI al Spaniei şi Reginei Letizia, a președintelui Argentinei, Mauricio Macri, și a soției acestuia, la ediția din acest an, Argentina având statutul de țară invitată.

Cu acest prilej, ambasadorul român a vizitat standurile celor trei galerii de artă românești participante la târg – Galeriile IVAN (București), Plan B (Cluj-Napoca/Berlin) și SABOT (Cluj-Napoca) – și a discutat cu reprezentanții acestora. Ambasadorul român a subliniat importanța prezenței artiștilor români la ARCO Madrid și la alte mari târguri de artă europene, pentru popularizarea valorilor școlii de artă românească și pentru facilitarea accesului artiștilor români pe piața de artă europeană. Totodată, ambasadoarea Gabriela Dancău a exprimat disponibilitatea misiunii diplomatice de la Madrid de a sprijini artiștii români în derularea unor proiecte în domeniul artelor vizuale în colaborare cu instituții culturale spaniole.

ARCOmadrid 2017, ce s-a desfășurat în perioada 22-26 februarie, în cadrul complexului expozițional IFEMA, a inclus 200 de galerii din 27 de state, care au prezentat lucrări de avangardă istorică, clasici contemporani și artă actuală: pictură, sculptură, fotografie, new media, video, desen, gravură și instalații.

Cele trei galerii românești de artă contemporană participante la târg au fost selectate de către comitetul organizator al ARCO și sprijinite de ICR Madrid.

Galeriile au expus lucrări ale artiștilor Horia Bernea, Ștefan Sava, Mihai Olos, Radu Comșa și Lucie Fontaine.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: