Noi in Spania
 
alexandriongroup

Primul Trofeu Alexandrion la Valencia. Două echipe de fotbal românești s-au confruntat într-o întâlnire amicală

zoom Primul Trofeu Alexandrion la Valencia. Două echipe de fotbal românești s-au confruntat într-o întâlnire amicală

1 iunie 2017

„A fost ceva ieșit din comun, unicat, nu știm dacă ne vom mai întâlni cu așa o ocazie. Totul a fost la un nivel profesionist. Cu astfel de evenimente te întâlnești foarte rar și trebuie să te bucuri la maximum de ele”, ne-a declarat Ionuț Mandache, căpitanul echipei FC Valencia.ro, care duminică, 28 mai, pe stadionul din Quart de Poblet (Valencia), s-a înfruntat cu FC Europa.ro pentru primul Trofeu Alexandrion din diaspora, într-un meci care a fost arbitrat tot de un român, Cristian Lixandru, arbitru la nivelul primelor trei ligi din Spania.

Evenimentul sportiv a fost organizat, în cadrul Zilei Alexandrion, alături de Balkanica Distral, importator de produse alimentare din România, Bulgaria, Polonia, Moldova, Serbia.

Seara a avut loc sărbătoarea comunității românești, susținută de Alexandrion Grup la Masia Virgen De Aguas Vivas, unde au participat peste 700 de persoane.

Ziua de 28 mai nu a fost aleasă întâmplător pentru acest eveniment – este Ziua Românilor de Pretutindeni, ocazie cu care organizatorii şi-au propus să repete evenimentele dedicate compatrioţilor din afara graniţelor ţării.

„Acolo unde există comunități importante de români vom fi și noi prezenți. Oaspeții noștri au apreciat că întâlnirea a fost una extrem de plăcută, excelentă, în linie cu toate evenimentele organizate de Alexandrion Grup. Noi, prin Alexandrion Grup, credem cu tărie că este important să oferi ceva înapoi comunității care ne susține business-ul”, ne-a declarat echipa din această renumită companie ce a fost prezentă la evenimentul de duminica trecută la Valencia.

„Una din misiunile noastre este să fim atenți nu doar la nevoile celor din țară, ci și la cele ale românilor care au ales, din motive variate, să petreacă un timp în afara ei. Este tot responsabilitatea noastră, a companiilor care au succes, să fie aproape și de românii din diaspora”, a declarat Directorul Comercial al Alexandrion Grup, Răzvan Vasile.

Au fost suporteri mari și mici. „Practic asta am dorit – să-i adunăm pe compatrioți cu tot cu familia, să simtă că, deși sunt plecați departe de casă, e cineva care își dorește să organizeze un eveniment, să îi reunească, să se simtă puțin ca acasă”, ne-a spus şi Bogdan Buzu-Vasilache, Comercial Manager în Balkanica Distral.  

Cupa Alexandrion reprezintă „o sărbătoare a românilor”.  „Mergând pe tradiția din România, ne-am gândit să extindem Cupa Alexandrion și în Spania. Este un motiv pentru a reuni compatrioții, fotbalul unește”, a declarat Bogdan Buzu-Vasilache.

„De asemenea, a fost și o dorință a companiei să ne cunoaștem clienții față în față, a fost un prilej bun pentru a ne cunoaște, pe cei care luăm comanda la celălalt capăt al telefonului. Pe mulți dintre ei îi știam, dar nu ne cunoșteau întreaga echipă și nici noi nu le cunoșteam familiile”, a adăugat. 

S-a început cu Valencia, „dar pe viitor vom organiza Cupa Alexandrion și la Madrid și în toate orașele din Spania unde sunt mulți români și unde găsim și implicare locală”, a mai spus Bogdan Buzu-Vasilache.

Evenimentul a fost moderat de reputatul prezentator TV Radu Naum,  împreună cu fostul mare fotbalist internațional Gabi Balint.

Învingătorul de la Sevilla a dat şi lovitura de începere la meciul de duminica trecută.

„Mă bucur de fiecare dată când am ocazia să mă întâlnesc cu compatrioții, să stăm de vorbă, să facem poze… E plăcut să vezi că ești admirat, că lumea nu te uită”, ne-a declarat Gavril Balint, datorită căruia Steaua a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.   

„Spania are un loc special în inima mea. Am jucat trei ani în Burgos, au fost trei ani frumoși de fotbal. Am prieteni în Valencia, mă bucur că i-am revăzut…”, ne-a mărturisit marele fotbalist.  

Le-a transmis un mesaj compatrioţilor de aici. „Le urez românilor din Spania să facă ceea ce simt, unde se simt mai bine. Dacă au ales să trăiască în Spania, foarte bine! Important este să demonstreze tuturor că sunt capabili de multe lucruri frumoase, și sunt sigur că așa se întâmplă cu foarte mulți dintre ei. Îmi place când se întâlnesc, pentru că e bine să rămânem uniți, să ne ajutăm”.    

În tribune s-a aflat şi consulul român de la Castellón de la Plana, Dragoş Viorel Ţigău.  

„Misiunea noastră nu este să fim alături de români numai la Consulat. Onorăm cu cea mai mare plăcere toate evenimentele în care sunt implicați compatrioții din Comunidad Valenciana”, a declarat.

„E bine când vezi românii că știu să se și distreze, cu familia, cu copiii. O astfel de voie bună arată că oamenii sunt integrați în societatea spaniolă, că știu să își trăiască viața în Spania”, a adăugat.

Pe stadion au fost şi membri ai asociaţiilor din Comunidad Valenciana.

„Este Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătorim un pic altfel. Noi, cei din afara României, suntem obișnuiți să facem mai mult activități folclorice, să cântăm, să dansăm, să citim, dar de multe ori se uită că români sunt și sportivii și compatrioții care au alte hobby-uri decât cele menționate la început”, ne-a declarat Anca Mariana Lovaszi, secretara Asociației socio-culturale Suflet românesc-Alma Rumana din Valencia. 

Alexandrion a oferit o mulţime de mingi. „Este tradiția Alexandrion Grup”, ne-a explicat Bogdan Buzu-Vasilache.

Cătălin Dumitru Bujor a primit și el o minge dintre cele oferite de organizatori, pe care Gabi Balint i-a oferit un autograf.

„După părerea mea, este cel mai mare fotbalist al nostru, după Hagi”, consideră tânărul.

„Sper să se organizeze cât mai multe evenimente de acest gen și cea mai bună echipă să câștige”, a adăugat.

Unele compatrioate au purtat ii şi au venit cu steagul ţării noastre. Între ele a fost Maricica Bujor, care a venit să îl susțină pe fiul său, Bogdan Bujor, care joacă la echipa FC Europa.ro.

„Ne bucurăm că suntem cu mulți români. Dar și spanioli și alte naționalități, pentru că și cu ei ne împăcăm foarte bine”, ne-a spus.

Scorul meciului a fost 3-1 pentru FC Europa.ro.

„A fost super”, a spus Romeo Paraschiv, căpitanul echipei câștigătoare a primului trofeu Alexandrion în Spania.

Ionuț Mandache, căpitanul echipei FC Valencia.ro, a ţinut să menţioneze că „este o onoare că Alexandrion Grup a ales să organizeze prima Cupă la Valencia”. 

„Nu am câștigat, dar contează spiritul sportiv. Am venit să ne bucurăm, să ne simțim bine împreună cu un număr cât mai mare de compatrioți. Sportul, fotbalul în special, unește pe toată lumea, mari și mici”, a spus.  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: