Noi in Spania
 

O asigurare înseamnă lipsa unei griji când treci printr-un moment dificil

zoom O asigurare înseamnă lipsa unei griji când treci printr-un moment dificil

7 septembrie 2017

Subiectul asigurărilor ne este destul de neclar multora dintre noi. I-am cerut sprijinul unui agent de asigurări Adeslas, Elena Tiron, ca să ne ajute să înțelegem mai bine acest domeniu în care un „detaliu” poate face diferența între a fi sau nu despăgubit când te confrunți cu o situație neplăcută, poate chiar dramatică. 

„Îmi doresc să ajut românii, pentru că muncim din greu aici și, deoarece nu suntem destul de bine informați, mulți dintre noi ne investim bănuții pe care îi câștigăm în lucruri nepotrivite și nu știm cum să ne punem la adăpost de diferite probleme nici pe noi, nici pe cei dragi. Iar pentru că le explic în limba română ce le oferă o anumită asigurare, îi pot ajuta pe cei care nu stăpânesc foarte bine limbajul asigurărilor în spaniolă”.

Contactul cu fiecare nou client este pentru Elena un nou proiect. „Înseamnă noi emoții, pentru că vreau să fac lucrurile bine, doresc să îi dedic toate eforturile mele pentru a-i oferi servicii de calitate”.

Atrage atenția că atunci când îți faci o asigurare nu trebuie să te uiți doar la prețul redus al acesteia, ci să analizezi ce îți oferă. „Unele pachete au puține acoperiri, iar mulți clienți semnează uitându-se doar la numele asigurării și la prețul lunar. «Îți oferim 50 de euro la tratamentele dentare…» Unde? Când? Până când? Ce oferă? Avantaje, dezavantaje… Sunt întrebări pe care ar trebui să și le pună fiecare în parte... Dar, din păcate, multe persoane nu sunt informate cu privire la intervențiile la care se aplică prețuri reduse… Și acest lucru se întâmplă pentru că nu întreabă, nu citesc contractul…”

Ține să vorbească despre asigurarea în caz de accident. „Foarte mulți români lucrează în construcții, pe camioane, ca șoferi, muncitori. Dacă ai o astfel de asigurare, beneficiezi de un capital pe perioada cât ești afectat de incapacitate absolută și permanentă sau permanentă parțială de un accident la muncă, de circulație și nu poți lucra. Iar dacă persoana asigurată decedează, familia primește o anumită sumă de bani care o poate ajuta să treacă mai ușor, măcar din punct de vedere material, peste pierderea persoanei dragi”.

Știm că trebuie să fim atenți și la sănătatea noastră și nu numai. „Unei prietene, mamă a unei fetițe de câteva luni, i-a apărut un chist de un centimetru jumătate la sân. În sistemul public de sănătate i s-a dat programare pentru ecografie peste trei luni și jumătate… A stat cu un stres enorm… Din fericire, chistul era benign. Dacă ar fi avut asigurare privată de sănătate, i s-ar fi făcut ecografia a doua zi…”, spune Elena.  

Precizează: „Sunt multe reduceri la prețurile tratamentelor. De exemplu, la pachetul de sănătate Adeslas Plena Vital: pentru fizioterapie – adesea apar contracturi, dureri musculare din cauza numărului mare de ore de muncă.... O sesiune de fizio, pe care o faci imediat după diagnosticul pus de traumatolog, costă 5 euro. Dacă nu ai asigurare, 45 de euro. Și ai nevoie de un pachet de 10-15 sesiuni, ajungi la 450-675 euro… Cu acești bănuți poți avea o asigurare care-ți permite să-ți rezolvi și restul problemelor de sănătate, nu doar vizita la fizioterapeut. Deci bănuții pe care îi plătești pentru asigurare se compensează prin ceea ce folosești tu”.

Pachetele sunt adaptate necesităților fiecărei persoane, în funcție de existența sau nu a unor probleme de sănătate, de vârstă. „Fiecare client îmi spune ce are nevoie, pentru ce i-ar trebui asigurarea și îi prezint unul sau mai multe pachete, iar el alege. Un pachet mai scump are o acoperire mai mare. De exemplu, cel de bază nu include spitalizare. Și este indicat să se aleagă un pachet care să o includă, pentru că, dacă ai nevoie de o operație, datorită asigurării poți să o faci mult mai repede decât în sistemul public.

În plus, ți se oferă și un orar mai amplu. Suntem într-o continuă alergătură, de dimineață până seara. O asigurare medicală privată îți permite să alegi ora programării la medic cu mult mai multă disponibilitate decât la stat. Dacă ai locul de muncă, de exemplu, în Fuenlabrada, aici poți să îți găsești centrul medical adaptat necesităților tale. Nu trebuie să mergi neapărat în municipiul unde locuiești. Adeslas are peste 1.150 de centre și mai mult de 43.000 de cadre medicale”.

Și firmele pot să încheie asigurări de sănătate pentru angajați, ca un beneficiu suplimentar acordat acestora. „Sunt văzute mai bine de angajați pentru că le oferă mai multă siguranță, mai multă încredere. Astfel angajatul știe că firma nu îi vrea doar munca, ci și să fie sănătos, să îi fie bine”.

Adaugă: „Îi arăți angajatului că ai grijă de el, dar în același timp ai grijă și de afacerea ta. O asigurare de sănătate pentru angajați este și o investiție pentru firmă, pentru că monitorizarea stării de sănătate a acestora îți economisește bani, angajații nemaiajungând să ia întotdeauna concediu medical, să lipsească de la locul de muncă dacă se confruntă deodată cu o problemă de sănătate gravă, ce ar fi putut să fie rezolvată mai ușor dacă ar fi fost detectată mai înainte”.

„În plus, Fiscul le face o reducere la IRPF și angajatorului, și angajatului”, ne informează acest tânăr agent de asigurări.

Să nu uităm nici asigurarea de locuință! „Ți se poate întâmpla să ți se strice robinetul de la baie sau bucătărie... Adeslas ți-l înlocuiește! Un alt exemplu este cu vitroceramica… Îți alunecă un ibric cu lapte, se sparge placa de vitroceramică. Suni la Adeslas și ți se înlocuiește placa de vitroceramică!”, ne informează Elena. „Adeslas hogar dispune de foarte multe servicii profesionale, enumăr doar câteva, cele oferite de instalatori, electricieni, geamgii, lăcătuși, tâmplari, zugravi, zidari, meseriași care repară jaluzele, schimbă parchetul etc.”

Elena ține să menționeze și o situație neplăcută precum deteriorarea alimentelor sau a medicamentelor refrigerate. „S-a întrerupt lumina în zona unde locuiești, a fost o furtună puternică. Tu ești plecat în vacanță… Revii și ai parte de o surpriză din cele mai neplăcute: toate alimentele din frigider și congelator s-au stricat… În situații de acest fel Adeslas îți face viața mai ușoară pentru că are soluții… Arată bonul de cumpărături și îți poți recupera bănuții!”

Apropo de tichete… „Trebuie să păstrăm bonul chiar și când un aparat iese din garanție. Îl fotocopiem (pentru că între timp se mai șterge) pentru a demonstra că am avut un anumit obiect în casă în cazul în care a avut loc un incendiu, un furt ori o altă situație neplăcută”.  

Știm cu toții că, din păcate, românii nu prea au cultura de a se asigura. „Nu sunt obișnuiți să aibă o asigurare privată de sănătate, își spun: «Mie n-o să mi se întâmple». Am întâlnit și persoane care mi-au spus că nu vor să atragă ghinionul… Sunt idei total greșite. Trebuie să fii realist și precaut, să te gândești: «Ce mi s-ar întâmpla dacă aș deceda, dacă aș merge în vacanță și aș avea un accident?» Mă duc în vacanță, mă bucur de ea, dar trebuie să fiu și precaut”.

Elena atrage atenția că în cazul asigurării de viață/deces au fost cazuri când oamenii au avut acoperire doar parțială, nu totală – doar în cazul unui accident, dar nu și dacă decesul a fost din cauză naturală. „Când își fac asigurarea, să verifice să ofere acoperire totală, să fie foarte atenți la ce scriu în contract cei care oferă asigurarea!”

Dorește să se știe și că familia  asiguratului poate primi sprijin prin serviciul de asistență psihologică, dar și cel juridic. „Poți opta și pentru Pack de estudios/Pack digital/Servicio Plus/Pack ADN”.

Ce fel de asigurări oferă Elena? De sănătate generală și dentară; auto; de locuință, de accidente, de afaceri, de deces atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme.

„Când deschizi o afacere este important să ai asigurat și localul – părțile fixe și conținutul. O asigurare de afaceri acoperă responsabilitatea civilă, probleme electrice, furtul, geamurile, care de multe ori se pot sparge… Fiecare caz e aparte, împreună cu clientul analizez situația sa și îi propun ce e mai bun pentru el. Dacă ai o astfel de asigurare ești mai relaxat în privința unor riscuri externe, poți să te gândești mai mult la organizarea afacerii. Este important să știi că ai pe cineva pe care te poți sprijini”.

Ține să menționeze că realizarea devizului (presupuesto) nu costă nimic și nu implică neapărat contractarea unei asigurări. „Ofer cu drag explicații despre asigurările de care are cineva nevoie, vreau ca omul să fie informat”.        

Ce înseamnă o asigurare? „Unii o văd ca pe o pierdere de bani… Trebuie să te întrebi cu ce te poate ajuta. O asigurare înseamnă lipsa unei griji atunci când treci printr-un moment dificil. Să luăm, de exemplu, asigurarea auto: Ești plecat în vacanță și ți s-a stricat mașina. Suni la Adeslas, iar asigurarea nu doar că îți oferă asistență în călătorie, ci și cât timp mașina este la service poți avea o mașină la schimb. Și să nu uităm că o asigurare auto te ajută la recuperarea punctelor, gestionarea amenzilor…”

La fel ca în toate muncile pe care vrei să le faci cât mai bine, să fii agent de asigurări implică pregătire continuă: „Urmez cursuri, îmi extind numărul de clienți, dar așa cresc și ca om. Fiecare experiență îmi folosește pentru a-l ajuta mai bine pe viitorul client”. 

*** 

Pentru mai multe informații, iată datele de contact ale agentului de asigurări Adeslas Elena Tiron: telefon: 632 479 183; e-mail: tirone@agente.SegurcaixaAdeslas.es   

 

 

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: