Noi in Spania
 

CAZ UMANITAR „Am nevoie de operație! Nu pot sta așa…”

zoom CAZ UMANITAR „Am nevoie de operație! Nu pot sta așa…”

30 aprilie 2021

4 mai. Pentru Alexandra-Denisa Onofrei ziua de marți, 4 mai 2021, poate să însemne începutul recuperării sănătății. Va fi operată la Spitalul Universitar din Getafe, pentru a i se înlătura, a doua oară, tumoarea pe care o are pe creier.     

În iulie anul trecut, din Fuenlabrada (Madrid), din cauza pandemiei și a tot ce aceasta a provocat, Denisa și familia sa s-au întors în țară (satul Lungani, județul Iași).  

Însă Denisa a sperat și ca, odată cu revenirea acasă, medicii din Iași să-i pună un diagnostic care să explice durerile cumplite de cap de care suferea de trei ani. „Medicul de familie din Fuenlabrada ne-a spus mereu că nu e nevoie de tomograf… Ibuprofenul, paracetamolul au fost tratamentul prescris. «Analizele sunt bune... Poate stă prea mult pe telefon…» Ni s-a zis că are nevoie de ochelari… I i-am făcut imediat, dar Denisa nu vedea mai bine, avea aceleași dureri de cap insuportabile”, ne-a spus mama sa, Anca Onofrei.

În fiecare zi îi era rău, atât de rău, că a ajuns să fie dusă la Urgențe, inconștientă. În august, analize, biopsie, drenaj, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. Diagnosticul a venit ca un trăsnet. Pe 24 noiembrie a fost operată de tumoră de regiune pineală, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.  

Câteva luni Denisa s-a simțit mai bine. Însă boala nu dispăruse din trupul fetei de abia 18 ani… În noiembrie noile analize i-au dat diagnosticul de ependimom anaplazic gradul III. „Ne-a dărâmat sufletul… Am vrut o a doua opinie medicală, am repetat investigațiile și la o clinică privată. Aici ni s-a spus: gradul IV…”, mărturisește mama Denisei, în lacrimi.

Denisa încearcă din răsputeri să meargă mai departe. I s-a recomandat terapia țintită cu protoni, pe care o va face la o clinică din Madrid. Este vorba de Hospital Universitario Quirónsalud, din Pozuelo de Alarcón. Tratamentul este decontat de Ministerul Sănătății din România. Însă, după evaluarea la Madrid a cazului Denisei, medicii de aici au constatat necesitatea unei noi operații pentru că tumoarea recidivase.

Luptând cu timpul și cu cancerul, Denisa, deja majoră, a început demersurile pentru ca operația să fie făcută la Madrid. Însă, din păcate, costul operației, peste 100.000 de euro, nu este suportat de statul român.

„La Madrid operația a fost programată rapid, de aceea nu am mai așteptat să fie operată în țară”, explică mama Denisei.

Denisa are nevoie de noi toți. Din Spania, din România… Costul operației este imens pentru ea, pentru noi. Dar împreună am dovedit de atâtea ori că putem să facem și minuni…

Deși știe că intervenția este dificilă, Denisa vrea să se opereze… „Am nevoie de operație! Nu pot sta așa…”, ne-a spus.

 

Cei care vor să doneze pentru Denisa o pot face în contul bancar RO02BRDE240SV45037992400, deschis la BRD pe numele ei: Onofrei Alexandra-Denisa.

Și Parohia Ortodoxă „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”, din Fuenlabrada, se implică în sprijinirea Denisei.   

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: