Noi in Spania
 

De ce aveți nevoie ca să fiți șofer Uber?

De ce aveți nevoie ca să fiți șofer Uber?

7 aprilie 2016

După 15 luni de când i-a fost suspendată activitatea, Uber a revenit în Spania. Este o platformă on-line ce pune în contact utilizatori și șoferi pentru a realiza rute interurbane, lucru care, conform companiei, permite o economie medie de 30% față de taxi. 

Odată cu succesul tot mai mare al internetului, al noilor tehnologii și al aplicațiilor mobile, BlaBlaCar sau Airbnb sunt deja cuvinte obișnuite în vocabularul nostru, pentru că implică o oportunitate de reducere a costurilor. Cu sosirea lui Uber, economia prin colaborare mai face un pas în față în Spania. 

Membri ai companiei critică „folosirea irațională” a mașinii în marile orașe. De asemenea, se oferă pentru a completa oferta actuală de transport public și spun că este nevoie de serviciul Uber pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător, o problemă cu care se confruntă marile orașe.   

Cum poți să devii șofer Uber?

În prezent Uber are peste 25.000 de șoferi în Londra și mai mult de 12.000 în Paris. Pentru a fi șofer Uber în Spania este necesar să aveți o licență VTC emisă de Comunitatea Madrid, pentru a cărei obținere trebuie îndeplinite următoarele condiții: să aveți un autovehicul cu peste 12 puterea motorului pentru calcularea taxei de autovehicul, a cărui lungime să nu depășească 4,60 metri și a cărui vechime să fie sub zece ani. Autovehiculele electrice sunt scutite de îndeplinirea acestor cerințe.   

De asemenea, șoferii vor trebui să fie înregistrați în regimul lucrătorilor pe cont propriu sau să fie constituiți în firme, să nu aibă antecedente penale, iar mașina asociată în contul lor de pe platformă să aibă o asigurare în vigoare și să fi trecut ITV.  

Pentru siguranța utilizatorilor, Uber verifică îndeplinirea tuturor cerințelor înainte de a face efectivă înscrierea șoferului pe platformă.

Dacă documentele expiră, tehnologia Uber dezactivează automat contul șoferului până ce acestea se renovează și se prezintă dovezile corespunzătoare.

Șoferii plătesc impozite?

Fiind necesar să figureze ca firmă sau ca lucrător pe cont propriu, șoferul înscris trebuie să își declare la Hacienda activitatea.

De ce aveți nevoie ca să fiți șofer Uber?

Uber vă pune la dispoziție un panou de control prin care puteți avea acces la informațiile și documentele necesare – facturi individualizate pentru rute, repartizarea detaliată a TVA-ului și rezumatul lunar al activității – pentru plata impozitelor pentru activitatea dumneavoastră. În plus, Uber colaborează cu UPTA (Uniunea Profesioniștilor și Lucrătorilor pe Cont Propriu).  

Caracterul digital al tranzacțiilor garantează urmărirea acestora, ușurându-se transparența.   

Cât costă?

Serviciile Uber au un cost de 0,10 euro per minut, 1,20 euro per kilometru și un tarif minim de 5 euro.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii:


  1. Szolosi emeric ioan 26/06/2018

    traiesc in Valensia si as dori sa fac taxi particular cu masina meaDoresc daca puteti sa imi dati un sfat.MULTUMESC


  2. FLORIN BONDAREV 05/12/2018

    M-a gândesc serios sa m-a mut in Spania cu soția și copilul meu. M-a gândesc, acolo sa cumpăr o mașina sa făc taxi sau uber. Ce sfaturi aveți pentru mine ?? Mulțumesc


  3. sebastian 27/10/2019

    buna dimineata ,sunt Sebastian m-am mutat in lleida cu sotia si copilul as dori informatii pt a lucra sfirsiturile de saptamina