Noi in Spania
 

Sunt în șomaj, dar cotizez

zoom Sunt în șomaj, dar cotizez

4 decembrie 2017

Dacă primim o indemnizație contributivă de șomaj, continuăm să cotizăm la Seguridad Social. Ce înseamnă acest lucru? Între altele, datorită acestui fapt avem dreptul la prestații de la Seguridad Social (incapacitate, asistență sanitară etc.), iar acest timp se are în vedere când ne pensionăm.  

 

 

Am fost concediat sau mi s-a terminat contractul. Nu mai lucrez în firmă din cauze ce nu țin de mine și sunt în șomaj. Cum este relația mea cu Seguridad Social când sunt în șomaj?

Cotizez? Dacă primesc un ajutor contributiv de șomaj, răspunsul este: da. Cât timp i se plătește ajutorul de șomaj contributiv, lucrătorul rămâne înscris în sistemul de protecție socială și i se cotizează pentru evenimente neprevăzute (contingencias) comune: protecția familiei, pensionare, invaliditate permanentă, moarte și supraviețuire, incapacitate temporară, maternitate, asistență sanitară și farmaceutică.   

Baza de cotizare va fi media bazelor de cotizare ale lucrătorului pentru aceste contingencias în ultimele șase luni de ocupare. Acest lucru are consecințe importante în vida laboral și în ceea ce privește accesul la prestații de la Seguridad Social. Datorită faptului că ni se cotizează cât timp primim ajutorul contributiv de șomaj, acest fapt se are în vedere când se calculează pensia pe care o vom primi.   

Pe de altă parte, în calitate de cotizant la Seguridad Social, dacă am un copil cât timp primesc șomaj, am dreptul să primesc o indemnizație (prestación) de maternitate sau paternitate, în funcție de caz. În această situație, se întrerupe timpul pentru ajutorul de șomaj, care va continua să curgă după ce a trecut baja maternal

Să luăm un exemplu. Am dreptul la șomaj timp de zece luni, însă în această perioadă am avut un copil. De-a lungul a 16 săptămâni nu voi primi șomaj, ci prestación por maternidad. Astfel, voi primi indemnizație de șomaj timp de zece luni plus 16 săptămâni între cele două prestații. 

Ajutorul de șomaj include o indemnizație economică pentru șomaj total sau parțial și plata unei părți din cotizarea la Seguridad Social în această perioadă. 

Pe de altă parte, din cuantumul indemnizației la care avem dreptul se realizează rețineri pentru Impozitul pe Venitul Persoanelor Fizice (Renta de las Personas Físicas – IRPF).

În ceea ce privește cotizarea, plata contribuției angajatorului va fi făcută în totalitate de Serviciul Public pentru Muncă (Servicio Público de Empleo Estatal – SEPE), iar plata ce îi corespunde lucrătorului îi va corespunde în întregime acestuia. În cazul lucrătorilor fijos din sistemul special agrar din Seguridad Social, SEPE va cotiza pentru lucrător 73,5% din cotizația corespunzătoare, lucrătorul trebuind să plătească restul de 26,5%.

În situația în care se primesc prestații de șomaj pentru reducerea normei de muncă sau suspendarea contractului, firma va plăti cotizația angajatorului, iar cotizația corespunzătoare lucrătorului va fi plătită în întregime de acesta.    

Altceva este să primești subsidiu de șomaj, prestación no contributiva, care nu implică să se cotizeze la Seguridad Social. Cotizează doar beneficiarii subsidiului specific pentru persoane peste 55 de ani. În aceste cazuri, SEPE virează cotizarea la Seguridad Social corespunzătoare pensionării, avându-se în vedere ca bază de cotizare 100% din limita minimă de cotizare în vigoare în fiecare moment. De asemenea, persoanele în această situație pot să semneze la Seguridad Social un acord special (Convenio Especial) pentru completarea cotizării pentru pensionare.        

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: