Noi in Spania
 

Obținerea pașaportului simplu electronic

Obținerea pașaportului simplu electronic

20 decembrie 2017

Consulatele românești din Spania își desfășoară activitatea cu programare, obținută prin www.econsulat.ro. Cum funcționează?

1. Te înscrii pe www.econsulat.ro, alegi serviciul consular dorit și completezi datele cerute.

2. După ce consulatul verifică și confirmă că cererea este completă, accepți programarea făcută de consulat sau alegi o altă zi și oră.

3. Vii la sediul consulatului, în ziua și ora pe care le-ai programat, pentru a obține, fără o așteptare suplimentară, documentul dorit.

Pentru ușurință, pe canalul de YouTube al Ambasadei României în Spania (https://goo.gl/8snAEi) sunt videoclipuri explicative care arată, rapid și simplu, cum să te înscrii și să ceri aproape orice serviciu consular prin www.econsulat.ro.

Eliberarea pașapoartelor pentru care a fost depusă cererea anterior și sunt gata pentru livrare se face fără programare, după următorul program: de luni până joi, între orele 9.00-16.30, și vinerea între orele 9.00-15.30.

Termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic, conform prevederilor legale, este de maximum 90 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. În practică, pașapoartele sunt disponibile spre ridicare după aproximativ 30 de zile lucrătoare de la data depunerii cererilor.

Procesarea cererii de eliberare a pașapoartelor electronice și a titlurilor de călătorie presupune prezența obligatorie a solicitantului la sediul consulatului, inclusiv a minorilor, având în vedere că este necesară prelevarea amprentelor, fotografia și semnătura digitală. De asemenea, este necesară prezentarea în original a tuturor actelor necesare eliberării documentelor de călătorie.

 

   

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: