Noi in Spania
 
alexandriongroup

Vă căutați de muncă? Folosiți aceste platforme și servicii on-line

zoom Vă căutați de muncă? Folosiți aceste platforme și servicii on-line

8 martie 2018

Din nefericire, multe persoane nu au de lucru sau un serviciu care să le mulțumească. Să îți cauți și să găsești un post, fie că este, fie că nu este relaționat cu studiile tale, este dificil, însă internetul și aplicațiile pe mobil ne pot ajuta. Sunt tot mai multe resurse în această direcție, dar, ca orice în viață, dacă nu le știi, puțin se poate face. Vă prezentăm câteva aplicații pentru telefoane Android sau iOS care vă pot sprijini în căutarea și găsirea unui serviciu.    

LinkedIn și LinkedIn Job Search: Rețeaua socială pentru domeniul profesional prin excelență este LinkedIn, de aceea nu putea lipsi din această listă. Dacă încă nu aveți un profil pe această rețea, faceți-l și mențineți-vă actualizat CV-ul, pentru că este posibil să vă descopere cineva și să vă ofere un post de muncă.

Serviciul are o aplicație pentru telefoane mobile ce nu este rețeaua socială propriu-zisă. Se numește LinkedIn Job Search, o platformă pentru căutarea de muncă și solicitarea de posturi care se adaptează pregătirii dumneavoastră. Aplicația este disponibilă pentru Android și iOS. Acest instrument oferă o căutare activă: sunt oferte de muncă ordonate pe categorii, posturi sau localizare la care vă puteți înscrie doar apăsând butonul Solicitar. De asemenea, vă permite să monitorizați anunțurile pe care le-ați păstrat sau vizitat, cât și să aflați câteva informații despre firma sau persoana din spatele anunțului.

Nubelo este o platformă diferită pentru căutarea unui serviciu, ce singură poate  șchiopătează puțin, dar completată de alta mai populară nu are rival. Suntem în fața lui Tinder pentru căutarea de muncă: folosind tehnica excluderii sau acceptării, puteți să alegeți ofertele la care să vă înscrieți.      

Serviciul are peste 100.000 de oferte. După ce v-ați făcut cont și ați completat datele necesare din profil, chiar aplicația vă va trimite anunțuri despre oferte pe care le consideră potrivite pentru dumneavoastră. În funcție de ce posturi acceptați sau excludeți, software-ul devine tot mai precis cu ce trimite.

Un mare avantaj este reprezentat de faptul că puteți să comunicați prin Chat direct cu firmele interesate, astfel încât aveți posibilitatea să cereți informații suplimentare. Nubelo este disponibil gratuit pentru Android și iOS.

Dacă vă căutați de lucru, sigur ați auzit de portalul InfoJobs, un serviciu la care trebuie să te înregistrezi pentru a putea să te înscrii la oferte de muncă. Site-ul are propria aplicație pentru telefoane Android și iOS, un software ce ușurează căutarea.

Țineți cont de faptul că un profil cât mai complet (posturi anterioare, cunoștințe, calități etc.) este un atu pentru ca firmele să se uite la dumneavoastră din atâtea persoane interesate. Folosiți cuvinte cheie când completați profilul, firmelor le va fi mult mai ușor să vă găsească.

Prin căutarea activă (căutați și trimiteți cereri la oferte) se pot găsi informații punând postul căutat, sectorul, localizarea, numele firmei sau cuvinte cheie. Există filtre ce permit ajustarea rezultatelor în funcție de nevoile fiecăruia (normă de muncă, salariu, experiență).        

Aplicația Empleo (sau Indeed: Búsqueda de empleo) este un portal pentru a-ți căuta de lucru cu milioane de oferte disponibile (caută în peste 60 de țări dacă sunteți interesat/ă să vă căutați de muncă și în afara Spaniei). Este disponibil pentru Android și iOS.

Această aplicație a primit caracterizări foarte bune atât din partea profesioniștilor, cât și de la utilizatori, având o interfață foarte curată și intuitivă, ce ne permite să ne concentrăm doar pe ce ne interesează. După completarea datelor utilizatorului și după ce v-ați urcat CV-ul pe platformă (puteți include un mesaj personalizat când vă înscrieți la o ofertă), este suficient să navigați pe zona de căutări (puteți căuta în funcție de titlu, firmă, localizare, tip de muncă etc.) pentru a trimite cereri. Puteți păstra posturile care vă interesează, să monitorizați ofertele sau să primiți știri și informații cu privire la ofertele preferate.   

Creată în 2009 de o start-up spaniolă, Jobandtalent poate nu este atât de comună ca și aplicațiile prezentate până acum, dar este bună. Este o aplicație gratuită disponibilă pentru Android și iOS.         

Înregistrarea pe portal este atât de ușoară, că se poate face prin intermediul contului pe care îl aveți pe Facebook. După completarea profilului, aplicația vă trimite oferte adecvate, pentru a fi mereu informat/ă cu privire la posturile care apar în zona dumneavoastră. Acest instrument funcționează cu firme mari, dar și cu mici și mijlocii, care adesea rămân pe locul II pe alte platforme.

Acest serviciu oferă două avantaje foarte clare: se poate vorbi direct cu firmele pentru a cere informații suplimentare ori clarificări; gratuit, Jobandtalent se ocupă de formalități și vă ajută să semnați contractul de muncă.    

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: