Noi in Spania
 
alexandriongroup

Înscrierea actelor de stare civilă emise de autoritățile spaniole

zoom Înscrierea actelor de stare civilă emise de autoritățile spaniole

7 iunie 2018

Pentru a economisi timp și bani, autoritățile române ne sugerează să solicităm la Registrul Civil care a eliberat Libro de familia certificado plurilingüe de nacimiento. Acest tip de certificat nu trebuie apostilat și nici tradus și, din punct de vedere al legii române, nu expiră.

Actele de stare civilă sunt înscrisuri autentice prin care se dovedește nașterea, căsătoria sau decesul unei persoane. Acestea se întocmesc în interesul statului și al persoanei și servesc la cunoașterea numărului și structurii populației, a situației demografice, la apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor (art.1 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă).

Actele de stare civilă ale cetățenilor români, întocmite de către autoritățile străine, au putere doveditoare în țară numai dacă au fost transcrise/înscrise în registrele de stare civilă române.

Oficiile consulare de carieră ale României din Spania înregistrează actele și faptele de stare civilă privind pe cetățenii români, produse pe teritoriul spaniol și eliberează certificate de stare civilă, în condițiile prevăzute de legislația română în vigoare.

Important! Pentru a solicita înscrierea certificatelor de stare civilă (de naștere, căsătorie sau deces) la consulat, puteți prezenta certificado plurilingüe (se solicită gratuit la Registrul Civil spaniol unde a fost înregistrată nașterea, căsătoria sau decesul).

Acest tip de certificat nu trebuie să poarte Apostila de la Haga și nici nu trebuie tradus în limba română.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: