Noi in Spania
 
alexandriongroup

Cum îți protejezi banii pe durata divorțului

zoom Cum îți protejezi banii pe durata divorțului

2 august 2018

Cum îți protejezi banii în caz de separare ori divorț? Să îți menții independența economică și să ai în vedere această situație cu ceva timp înainte sunt modalități de a avea grijă de banii pe care îi ai. Vă prezentăm șapte forme de a vă proteja banii în caz de divorț, între acestea, să fii titular al conturilor de economii comune (conjuntas), să ai propriul cont și să faci o separare de bunuri. 

Să ai un cont comun, dar semnat  

Una dintre cele mai bune strategii pentru a-ți proteja banii în procesul de divorț este să folosești un cont curent sau de economii ce a fost deschis și semnat de ambele părți. Astfel, cei doi soți au aceleași drepturi de a dispune de fonduri și de a realiza operațiuni în cadrul acestui produs bancar. 

Să fii titularul cardului

În general, perechile au câte un card de credit sau de debit relaționat cu contul lor curent. Dar acesta nu este suficient pentru menținerea autonomiei economice față de cealaltă parte, când intervine un divorț. Este obligatoriu să fiți titularul acestui card, nu doar beneficiarul acestuia, pentru că în caz contrar pierdeți toate drepturile de a face operațiuni cu banii din contul respectiv.

Cont contractat separat

O formulă pentru a vă proteja banii în cazul unui divorț este să contractați contul curent separat, astfel reușindu-se autonomia financiară a celor două părți. În plus, va fi foarte benefic pentru orice tip de operațiuni bancare. Este vorba de una dintre cele mai eficace forme ca să dispuneți de economii și ca să înfruntați cheltuielile curente. 

Cont de valori propriu

Pentru a investi, opțiunea cea mai bună pentru a vă proteja banii este să aveți un cont de investiții propriu, independent de cel al perechii dumneavoastră. Astfel nu veți avea nici o problemă să beneficiați în orice moment și în orice situație de banii din operațiunile realizate.

Separare de bunuri

Această opțiune oferă ambelor părți o mai mare independență economică. Cei doi vor păstra toate proprietățile pe care le aveau înainte de căsătorie, cu avantajul suplimentar că procesul va fi mult mai rapid dacă aleg acest regim economic.

Să faci un inventar al proprietăților

Este o operațiune simplă și necesară pentru a dobândi independență economică. Se poate realiza în fața unui notar sau a unui avocat, pentru a se dobândi o evidență exactă a bunurilor pe care le are fiecare dintre soți. Utilitatea acestei operațiuni se bazează pe faptul că proprietățile vor fi separate între cele două părți din proces, într-un mod corect și echilibrat din momentul separării.

Ce să faci cu ipoteca?

Una dintre cele mai mari probleme în procesul de divorț este atunci când locuiești într-o casă a cărei ipotecă este încă în vigoare, adică neplătită în totalitate. Sunt mai multe opțiuni pentru a remedia situația când vrei să divorțezi. Una dintre acestea este ca unul dintre soți să rămână cu locuința după ce s-a ajuns la un acord cu cealaltă parte. O alta se bazează pe ajungerea la acorduri de compensare pentru a ieși cât mai puțin prejudiciat din această acțiune. Dar, în orice caz, este nevoie de o decizie luată de ambele părți.

Scenariul cel mai favorabil este vânzarea cât mai rapidă a casei ipotecate, la un preț cât mai bun, și plătirea creditului ipotecar. Utilizarea acestei strategii vă va ajuta să vă gestionați banii și să optați pentru alte soluții, deoarece lipsa lichidităților este o mare   problemă pentru a închiria o locuință în care să o luați de la capăt, separat.        

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: