Noi in Spania
 
alexandriongroup

Schimbări în ceea ce privește procentul aplicabil bazei regulatoare a pensiei de urmaș primită de soțul supraviețuitor

zoom Schimbări în ceea ce privește procentul aplicabil bazei regulatoare a pensiei de urmaș primită de soțul supraviețuitor

1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată când apar noutăți în materie de muncă, Securitate Socială, consilierul Cristina Florea, atașat pe Probleme de muncă și sociale la Ambasada României de la Madrid, ni le explică: 

De la 1 august 2018 procentul aplicabil bazei regulatoare a pensiei de urmaș primită de soțul supraviețuitor (pensión de viudedad) este de 56%, când persoana beneficiară îndeplinește următoarele condiții:

- Are vârsta de 65 de ani sau mai mult 

- Nu are dreptul la o altă pensie publică plătită de sistemul spaniol sau din străinătate    

- Nu are venituri ca urmare a realizării de munci pentru un angajator sau pe cont propriu 

- Nu are venituri de pe urma unui bun mobil sau imobil, câștiguri patrimoniale ori venituri din activități economice mai mari de 7.347,99 euro/an.   

De la 1 ianuarie 2019 procentul aplicabil din baza regulatoare va fi de 60%. 

Consilierul Cristina Florea atrage atenția că în acest sens trebuie să se prezinte o solicitare la Seguridad Social, existând un formular special. 

Informații pe larg despre pensia de urmaș primită de soțul supraviețuitor, baza regulatoare și plată am publicat în numerele 585 și 588. De asemenea, puteți accesa http://www.seg-social.es

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: