Noi in Spania
 
alexandriongroup

Ce putem face dacă proprietarul nu vrea să ne înapoieze garanția pentru închiriere

zoom Ce putem face dacă proprietarul nu vrea să ne înapoieze garanția pentru închiriere

24 octombrie 2019

Când se închiriază, fianza este un depozit obligatoriu ce reprezintă o garanție pentru proprietar în fața unor posibile neplăți din partea chiriașului sau în cazul unor stricăciuni ce s-ar putea produce imobilului. Conform legii, garanția pentru închiriere trebuie plătită cu bani lichizi și este echivalentă cu cuantumul chiriei pe o lună sau două dacă închirierea este pentru un uz diferit de cel al locuirii.

Dar ce putem face dacă proprietarul nu vrea să ne înapoieze garanția pentru închiriere?

Într-un articol în ziarul ABC, David Caraballo, director comercial în Alquiler Seguro, a informat că „orice proprietar care reține o garanție trebuie să demonstreze cu facturi că a destinat banii pentru repararea unor stricăciuni provocate de chiriaș, însă, atenție, nu i se vor putea imputa defecțiuni relaționate cu durata de viață și folosirea locuinței”.

Garanția trebuie înapoiată imediat ce s-a controlat starea locuinței, ca să se vadă dacă există vreo deteriorare sau stricăciune atât în ce privește conținutul (mobile, aparate electrocasnice etc.), cât și părțile fixe. Dacă sunt probleme, se stabilește cât trebuie să plătească chiriașul pentru repararea acestora.

Însă în cazul în care există dezacord între părți, specialiștii în domeniu ne recomandă să vorbim cu proprietarul ca să încercăm să rezolvăm problema înainte de a ne adresa tribunalului, care ar trebui să fie ultimul la care să apelăm.

Pe blogul Mundojuridico.com se informează că este important ca atunci când se înmânează cheile să se semneze un document de către ambele părți, în care, după ce proprietarul verifică starea locuinței, să se scrie că nu sunt daune în locuință sau în ceea ce privește mobilierul.

Dacă proprietarul tot nu vrea să rezolve problema amiabil, trebuie să îi trimiteți prin burofax o avertizare în care să îl avertizați că dacă nu vă înapoiază banii pe care i i-ați dat drept garanție, veți apela la Justiție. Nu este o simplă amenințare: acest document demonstrează că solicitați înapoierea garanției.  

Dacă nici acum nu aveți nici un rezultat, în calitate de chiriaș trebuie să vă adresați tribunalului.

La proces proprietarul poate declara că ați produs daune în locuință, de aceea e recomandabil să vă luați o serie de precauțiuni chiar când cădeți de acord să închiriați: imediat ce intrați în casă verificați tot și informați prin burofax cu privire la posibile daune. Faceți fotografii ale lucrurilor cu probleme; pe acestea trebuie să se vadă data, digital. Aceste fotografii ar trebui anexate la contract. 

Un alt sfat: când plecați, vizitați locuința împreună cu proprietarul și verificați că este în condiții bune. Semnați un document unde se menționează acest lucru.

Dacă proprietarul nu vrea, faceți fotografii în care să se vadă starea locuinței când o lăsați, tot cu data.                    

Ar fi ideal dacă ați avea martori.  

Și încă un lucru: garanția trebuie să fie depozitată la comunitatea autonomă corespunzătoare. 

 

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: