Noi in Spania
 

Cum reclami daune dacă ai fost victima unui accident de circulație

zoom Cum reclami daune dacă ai fost victima unui accident de circulație

28 iunie 2021

„Orice persoană care a suferit leziuni ca urmare a unui accident de circulație trebuie să meargă cât mai curând posibil pentru a primi asistență medicală primară, de preferință înainte să fi trecut maximum 72 de ore de la accident. Primul raport medical este esențial pentru a solicita indemnizația corespunzătoare, deoarece victimele accidentelor de circulație au dreptul la despăgubiri pentru leziunile suferite, cu excepția șoferului responsabil de producerea accidentului”, ne informează avocatul Manuela Pușcașu, cu o experiență de peste 12 ani în proceduri de accidente de circulație în care au fost implicați români rezidenți în Spania. 

Ne oferă informații despre cum decurge procedura de reclamare de daune în urma unui accident rutier: „Vă studiem cazul gratis, fără nici o obligație din partea dumneavoastră și ne ocupăm să reclamăm indemnizația care vă corespunde pentru leziunile suferite. Asistăm clientul pe tot parcursul procesului de reabilitare și încasăm onorariul doar atunci când clientului i se plătește suma care îi corespunde”.

„Pentru calcularea compensației sunt luate în considerare leziunile suferite, zilele de concediu medical și alte date personale, cum ar fi vârsta, venitul la momentul accidentului etc.

Avem acorduri de colaborare cu clinici de reabilitare și experți medicali, astfel încât clientul nu trebuie să plătească pentru serviciile respective, până când compania de asigurări nu-i achită indemnizația.

Este foarte important să se știe că toate polițele de asigurare au o acoperire pentru asistență legală  și, prin urmare, societățile de asigurare vor plăti integral sau parțial onorariile avocaților”, ne explică avocatul Manuela Pușcașu.

Știind că mulți dintre noi ne simțim copleșiți când avem nevoie de proceduri juridice, avocatul Manuela Pușcașu adaugă: „În scopul de a minimiza costurile și pentru a accelera plata indemnizației, întotdeauna mai întâi se încearcă să se ajungă la o înțelegere cu compania de asigurări.

În cazul în care nu este posibil un acord cu societatea în cauză, se prezintă acțiunea corespunzătoare în instanță. Termenul-limită pentru depunerea unei astfel de cereri este de 1 an de la stabilizarea leziunilor”.

 

Pentru mai multe informații, sunați la numărul de telefon 686 183 527 (Avocat Manuela Pușcașu).

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: