Noi in Spania
 

Concediați din cauza GPS-ului de pe tabletă

zoom Concediați din cauza GPS-ului de pe tabletă

8 martie 2018

Tehnologia ne-a transformat lumea cu o viteză pe care puțini și-o imaginau. Telefoanele mobile și tabletele joacă un rol fundamental în această transformare. Pentru bine și pentru rău, deoarece ne face mai eficienți, însă, în același timp, mai ușor de controlat de angajator. Deci, este mai greu să „ne strecurăm” în timpul programului de muncă…

După cum informează biroul de avocatură AMJ Abogados, din Barcelona, prin asociatul director Amador Martínez, deja au apărut cazuri de concedieri „din cauza” datelor înregistrate de GPS-urile din dispozitivele mobile oferite de firme pentru desfășurarea muncii. 

Primul caz a fost al unui agent comercial care încasa plăți pentru deplasări când de fapt stătea în casă. GPS-ul de pe tableta sa a  arătat de mai multe ori că era la domiciliul lui.

Lucrătorul a fost avertizat în scris de aceste inexactități, ce implicau „o nerespectare repetată și sistematică a normei sale de muncă”, pe lângă „grava fraudă” pe care o implica solicitarea de plăți false pentru deplasări.   

I s-a solicitat să înapoieze banii primiți pentru dietas, iar compania nu i-a impus nici o sancțiune suplimentară, având încredere că își va schimba atitudinea.       

Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Într-un final, firma l-a concediat pe agentul comercial în discuție pentru încălcarea contractului, deoarece nu își respectase orarul de muncă.   

Într-un al doilea caz relatat de AMJ Abogados, a fost concediată o angajată, tot agent comercial.

„Firma a organizat un curs pentru a le explica angajaților noul sistem GPS pe care toți trebuiau să îl folosească din acel moment. Prin intermediul acestui sistem, firma urmărea activitatea angajaților. Pe de altă parte, era un sistem de verificare a muncii agenților comerciali. Toți angajații au folosit corect GPS-ul, cu excepția lucrătoarei concediate. În opinia tehnicienilor, „erorile” detectate la GPS-ul său puteau fi explicate doar printr-o proastă utilizare din partea agentului comercial”, informează biroul de avocatură, pe blogul său.   

La fel ca în cazul anterior, agentul comercial a fost concediat pentru că a încălcat în repetate rânduri normele și nu a ținut cont de avertismentele date de firmă.

„În ambele cazuri, datele oferite de GPS-urile angajaților au fost decisive pentru concedieri. Trebuie subliniat și că ambii au fost avertizați cel puțin o dată de firme. Însă în continuare nu au respectat normele impuse de contractul de muncă”.       

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: