Noi in Spania
 

Începe campania de angajări pentru vară

zoom Începe campania de angajări pentru vară

24 mai 2018

Vara, când mulți merg în vacanță și turismul impulsionează economia, e un bun moment ca să îți cauți de lucru. Se prevede că în acest sezon estival se vor încheia 619.110 contracte, consideră firma de muncă temporară Randstad. Această cifră reprezintă un nou record, cu o creștere de 12% față de campania din 2017 și aproape dublu în raport cu numărul înregistrat în 2010. Posturile sunt relaționate, în principal, cu sectoare legate de turism, între care comerț, transporturi, hostelería și petrecerea timpului liber.     

Astfel, în ultimii cinci ani, angajările în lunile iunie, iulie, august și septembrie au înregistrat creșteri din două cifre, cu un progres de 97,4% acumulat din 2013. Conform Randstad, Andalucía este comunitatea autonomă unde urmează să se realizeze cele mai multe angajări vara aceasta, circa 126.620, urmând Cataluña, cu 88.345 posturi de muncă, și Comunidad Valenciana, cu 66.680. În aceste regiuni, alături de Madrid (64.660 contracte) se vor înființa peste jumătate dintre posturi.    

Mercadona a anunțat că va crea 9.000 de posturi vara aceasta. Astfel, va crește numărul angajărilor cu 2.000 față de cele 7.000 ofertate în campania din 2017. Pe pagina companiei se informează că este vorba de contracte pe durată determinată, pentru normă întreagă sau parțială și cu un salariu de 1.312 de euro brut pentru norma întreagă – și partea proporțională pentru norma parțială – plus plata unui plus pentru cunoașterea unei limbi străine.

Carrefour va angaja 7.000 de noi lucrători pentru a-și lărgi schema de angajați pe durata sezonului estival.

Lidl a informat că va înființa 1.700 de posturi în campania de vară, cu 700 mai multe decât anul trecut. Deși compania germană nu a făcut încă publice condițiile acestor contracte de muncă, Lidl și sindicatele CCOO și UGT au semnat anul trecut primul acord colectiv al grupului, valabil până în 2020, ce se aplică unui număr de 10.000 de lucrători și include un salariu fix minim de 15.257 euro brut pe an.   

În supermarketuri se oferă posturi relaționate direct cu clientul – la casă, la punctele de vânzare de produse proaspete, electrocasnice, la așezarea produselor pe rafturi, între altele.        

Randstad a explicat într-un comunicat că, deși profilul persoanelor angajate este foarte divers, „predomină tinerii în căutarea primului lor loc de muncă și studenții”.     

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: