Noi in Spania
 
alexandriongroup

Un mesaj WhatsApp nu este suficient pentru comunicarea unei concedieri

zoom Un mesaj WhatsApp nu este suficient pentru comunicarea unei concedieri

7 februarie 2019

Sindicatul UGT susține că mesajele WhatsApp sau prin orice altă aplicație similară, nici rețelele sociale nu sunt instrumente valabile pentru ca o firmă să comunice o concediere unui lucrător. Surse din acest sindicat spun că acest tip de aplicații și rețelele sociale permit crearea de conturi în mod anonim, fără să se verifice cu documente identitatea titularului, de aceea este posibil să se emită comunicate false sau al căror autor nu poate fi dovedit cu documente. Cu aceste aplicații nu se poate verifica cine este autorul real al mesajelor, nici să se înregistreze faptul că mesajul a fost primit de destinatar, de aceea nu trebuie să fie un mijloc valabil pentru comunicarea unei concedieri.

De aceea consideră că, deși angajatorul a comunicat o concediere prin mijloace precum WhatsApp, pentru ca încetarea contractului de muncă să fie valabilă va fi necesară notificarea în scris a lucrătorului, prin carta de despido, fie înmânată personal, fie trimisă prin burofax, astfel putând fi dovedită primirea acesteia.

UGT avertizează că în cazul în care un lucrător care primește o notificare de concediere prin WhatsApp nu se mai prezintă la postul de muncă, angajatorul ar putea invoca faptul că nu există concedierea în discuție, dar trebuie să îl dea afară pe lucrător pentru că nu a respectat contractul de muncă și nu s-a prezentat la serviciu. Astfel lucrătorul ar rămâne fără indemnizație și fără dreptul să primească șomaj, trebuind să apeleze la Justiție ca să dovedească că a primit un mesaj de concediere prin WhatsApp. De aceea se recomandă ca lucrătorul să se prezinte la serviciu ca și cum nu ar fi primit nici un mesaj prin WhatsApp și să solicite, dacă este cazul, carta de despido. Dacă angajatorul refuză să i-o dea, lucrătorul va trebui să adune dovezi care să îi permită să denunțe firma pentru despido improcedente.            

 

 

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: