Noi in Spania
 
alexandriongroup

Avize pentru IMM-uri și lucrătorii pe cont propriu cu angajați cu normă parțială

zoom Avize pentru IMM-uri și lucrătorii pe cont propriu cu angajați cu normă parțială

19 septembrie 2019

Inspecția Muncii și Securității Sociale își intensifică acțiunile față de întreprinderile mici și mijlocii (IMM) și în ce îi privește pe lucrătorii pe cont propriu care angajează cu normă parțială sau încheie contracte de formare. Se dorește evitarea fraudei în acest tip de angajări. În acest scop a început o campanie de avizare a IMM-urilor și a lucrătorilor pe cont propriu cu privire la asemenea practici abuzive și frauduloase. Inițiativa face parte din Planul pentru o Muncă Demnă, activat în luna august a acestui an de către Guvern.

După ce firmele și lucrătorii pe cont propriu primesc avizele de inspecție în legătură cu presupuse nerespectări ale legislației, au la dispoziție o lună pentru regularizarea situației. Dacă nu o fac, inspecția va lua măsuri în această privință.

Între nerespectările de normativă ce ar putea exista în cazul multor IMM-uri și lucrători pe cont propriu se remarcă depășirea perioadei maxime stabilite de lege pentru contracte temporare ale unui angajat, în multe cazuri unindu-se diferite contracte temporare.  

O altă problemă este încheierea unui contract temporar pentru un anumit număr de ore, însă apoi timpul de lucru depășind ce scrie în contract.         

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: