Noi in Spania
 

Hacienda are în vedere o reducere de impozite pentru cetățenii în vârstă

zoom Hacienda are în vedere o reducere de impozite pentru cetățenii în vârstă

4 decembrie 2017

Ministrul finanțelor, Cristóbal Montoro, a declarat, pe 16 noiembrie, că are în vedere o reducere în IRPF pentru cetățenii în vârstă începând din anul 2018.

Declarația a fost făcută după o reuniune a Consiliului General al Economiștilor (REGA-REAF).   

„Ce vom face când vom avea bugetul pentru 2018?”, a întrebat ministrul. Și tot el a răspuns: „Vom continua să reducem IRPF. Vom scădea în continuare impozitele pentru veniturile medii și mici. Centrând această reducere, pentru că aici avem un segment de contribuabili foarte numeros. Și pe măsură ce scăderea impozitului stimulează puterea lor economică, stimulăm creșterea și facem mai inclusivă această creștere”.    

Guvernul PP a ajuns la un acord cu Ciudadanos pentru a reduce IRPF cetățenilor cu venituri scăzute. Se prevede ca acordul să se transpună în Bugetul pentru 2018, încă neprezentat pentru că Executivul nu are sprijinul parlamentar necesar pentru a fi aprobat. Cabinetul condus de Rajoy așteaptă să treacă alegerile din Cataluña, de pe 21 decembrie, ca să reia negocierile cu PNV, care are voturile de care are nevoie.   

Propunerea făcută de Ciudadanos, acceptată de Guvern, ar implica un cost de circa două miliarde de euro pentru bugetul de stat și ar fi în beneficiul a 2,5 milioane de contribuabili.

Montoro a anunțat că, pe lângă reducerea fiscală menționată, de care ar beneficia în special lucrătorii care câștigă mai puțin de 14.000 de euro anual, pregătește și alte măsuri. „Se vor introduce noi deduceri din impozite pentru familiile cu persoane cu dizabilități în îngrijire și pentru persoanele care au o vârstă. Este ca și cum le-am da o primă fiscală acestei clase de contribuabili”.

Ministrul de finanțe nu a spus când se vor aplica aceste măsuri. Însă se poate interpreta că după 2018.      

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: