Noi in Spania
 

Amazon caută distribuitori pe cont propriu

zoom Amazon caută distribuitori pe cont propriu

4 decembrie 2017

Compania de comerț electronic Amazon se pregătește să lanseze în Spania Amazon Flex, un sistem prin care caută autónomos cu mașină proprie care să repartizeze pachete ale companiei pentru până la 14 euro pe oră.

„Primesc până la 28 de euro pentru fiecare bloc de două ore”, scrie pe pagina web a companiei. Serviciul este în fază de activare în Madrid, se așteaptă completarea schemei de lucrători, au declarat surse din companie.      

Amazon Flex deja operează în Statele Unite ale Americii și în Marea Britanie.

Sistemul, similar celui utilizat de firmele de coletărie Glovo sau Deliveroo, (o formă de a avea mulți lucrători fără să li se facă un contract de muncă) funcționează printr-o aplicație pe telefon mobil pentru Android și IOS.

Deși serviciul încă nu este activ, pe pagina web cei interesați se pot deja înregistra pentru a lucra în sistem și să își descarce aplicația în telefon.

Pentru a te putea înregistra, firma cere să ai peste 18 ani, carnet de conducere spaniol, și o mașină de mărime mijlocie, „ca o berlină cu patru uși sau un autovehicul similar”.

Firma asigură că serviciul „va îmbunătăți ritmurile de înmânare” a pachetelor și că este „deja popular în rândul a mii de parteneri” din țările în care operează. Însă nu oferă date cu privire la distribuitorii pe cont propriu pe care îi are.         

Deși compania spune că plătește „până la 28 de euro per bloc la fiecare două ore”, lucrătorii trebuie să își plătească singuri combustibilul și întreținerea autovehiculului. În plus, fiind vorba de lucrători pe cont propriu, se adaugă cotizația pe care aceștia trebuie să o plătească la Seguridad Social.

Surse din Amazon asigură că „firma se interesează de respectarea aspectelor legale și a condițiilor prevăzute de legislația muncii din fiecare țară” și că nu sunt preocupați că ar putea avea probleme de acest tip cu lucrătorii ei.  

  

 

  

  

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: