Noi in Spania
 
alexandriongroup

Poliția alertează cetățenii cu privire la o înșelăciune de tip „accident”

zoom Poliția alertează cetățenii cu privire la o înșelăciune de tip „accident”

5 aprilie 2018

Poliția Locală din Getxo a informat că în acest municipiu au avut loc recent mai multe înșelăciuni de tip „accident”, infractorii simulând mici daune la un autovehicul pentru a obține de la victimă sume de bani ce pot ajunge la 1.000 de euro.  

După cum a informat Primăria Getxo într-un comunicat, o persoană vine la un șofer, în majoritatea cazurilor, în vârstă, și îi spune că i-a zgâriat mașina cu automobilul său, provocându-i mici daune în oglinda retrovizoare, de exemplu. Îi arată câteva zgârieturi pe cele două mașini, ce au fost făcute de fapt de delincvent cu un cauciuc sau un material similar, acestea putându-se șterge.

Apoi, individul spune că va face demersurile necesare cu compania de asigurări a persoanei care, după spusele sale, a produs daunele, folosind în acest scop telefonul său mobil. Pentru credibilitate, îi spune acesteia să vorbească cu un presupus operator al companiei.

După ce ia din nou telefonul, infractorul îi comunică ulterior că operatorul îi cere să îi dea lui anticipat plata daunelor (în jur de 1.000 de euro). Multe victime i-au dat acești bani, având încredere că apelul a fost real.

„Surpriza se produce când victima ia legătura singură cu compania sa de asigurări, iar aceasta îi spune că nu are înregistrate nici o convorbire și nici un incident”, a semnalat Primăria din Getxo.  

Instituția ne atrage atenția să nu dăm nimănui bani pentru plata unor daune ca urmare a unui accident de circulație și dacă avem bănuieli că am fi victima unei înșelăciuni, să luăm legătura cu Poliția.       

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: