Noi in Spania
 

Ministerul Dezvoltării va supraveghea protecția consumatorilor în cazuri precum cel al Ryanair

zoom Ministerul Dezvoltării va supraveghea protecția consumatorilor în cazuri precum cel al Ryanair

6 septembrie 2018

Ministerul Dezvoltării a asigurat că, prin Agenția Națională de Securitate Aeriană, „va fi foarte atent la protecția consumatorilor” în cazuri precum recentul anunț făcut de compania Ryanair, care va solicita bani pentru facturarea unei valize de până la 10 kilograme, ce până acum putea fi transportată gratuit.   

Ryanair și-a justificat noua politică cu privire la bagaje, ce va intra în vigoare pe 1 noiembrie anul acesta, declarând că obiectivul său este reducerea întârzierilor zborurilor și că, probabil, măsura va avea un impact negativ asupra încasărilor.

Compania informează că persoanele care plătesc între 6 și 10 euro vor avea opțiunea de a urca la bord cu această valiză de până la 10 kilograme. Gratuit Ryanair va permite doar transportul unei mici genți personale, care poate intra sub scaunul din față.   

Într-un interviu pentru EFE secretarul de stat pentru Infrastructură, Transport și Locuințe, Pedro Saura, a declarat că el consideră că Ryanair „poate decide în mod legitim ceea ce consideră oportun” și respectă acest lucru, dar a adăugat că „evident, pentru Ministerul Dezvoltării politica de apărare a consumatorului în materie de transport trebuie să fie diferită de liniile de dezvoltare și este necesar să fie transversală în anii următori”.   

„Vom reanaliza care este situația cu privire la protecția consumatorului în fața companiilor aeriene, ce se poate face și ce posibilități au administrația și instituțiile ce depind de minister”, a declarat. 

Ministerul Dezvoltării și Agenția Națională de Securitate Aeriană doresc să se reunească curând cu reprezentanți Ryanair pentru a aborda tema menționată, cât și condițiile de muncă pe care le oferă compania echipajului de cabină și piloților, care cer firmei să fie contractați în funcție de legislația țării unde lucrează și nu sub cea irlandeză, între alte revendicări. Saura a subliniat că „nu poți rivaliza scăzând salariile și înrăutățind condițiile de muncă”, ci pe calea productivității. Nu aceasta este politica corectă, a adăugat, și Guvernul și Ministerul Dezvoltării „sunt în contact cu autoritățile europene pentru a vedea ce posibilități de abordare au dinspre Europa față de acest tip de comportamente ale companiilor”.   

Organizația Consumatorilor a trimis o scrisoare Agenției Naționale de Securitate Aeriană, în care a scris că prin noua sa politică cu privire la echipaj Ryanair „nu respectă Legea Navigației Aeriene, concret, articolul 97”. Conform acestui articol, „transportatorul este obligat să transporte împreună cu călătorii, și în prețul biletului, bagajul cu limitele de greutate și volum stabilite de regulamente”. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: