Noi in Spania
 
alexandriongroup

Unu din fiecare trei copii este sărac

zoom Unu din fiecare trei copii este sărac

4 octombrie 2018

Sărăcia afectează în Spania unu din fiecare trei copii, fiind o problemă ce înrăutățește mai multe aspecte din viața lor și care se proiectează în viitor, arată datele pe care le au instituțiile oficiale și organismele sociale. Iată câteva cifre care radiografiază sărăcia în rândul copiilor din Spania:

- Unu din fiecare trei copii trăiește sub limita sărăciei, conform Analizei Condițiilor de Viață a Institutului Național de Statistică. 21,6% din populație se confruntă cu o situație de sărăcie și trăiește cu mai puțin de 8.522 de euro pe an, față de 11.074 cât este media în cazul celorlalți locuitori.    

- Barometrul Copilăriei, realizat de Save the Children, arată că sărăcia severă în rândul copiilor a trecut de la 18% în 2008 la 15,9% în 2016. 1.329.510 copii suferă de sărăcie cu o intensitate ridicată. Acești copii trăiesc în cămine cu sub 40% din venitul mediu, aproximativ 930 de euro pe lună pentru toată familia (doi adulți și doi copii).  

- Patru milioane de persoane sunt într-o situație de excluziune severă, cu 40% mai mult decât acum zece ani, alertează o analiză a Fundației Foessa. Căminele cu incidența cea mai mare de sărăcie sunt monoparentale și familiile numeroase.  

- Conform Save the Children, circa 43% dintre copiii în situație de risc de excluziune socială abandonează școala prematur, față de media națională de 18%, a doua cea mai mare din toată Uniunea Europeană (Eurostat).       

- 80% dintre copiii săraci vor fi adulți săraci, susține o analiză Foessa.  

- Veniturile medii ale familiilor cele mai sărace sunt cu 40% sub limita sărăciei. În nici o țară din Europa inegalitatea nu este atât de mare, informează Unicef.     

- Circa 34.000 de copii trăiesc sub tutela statului după ce s-a stabilit separarea părinților lor, care, din motive personale sau sociale grave, nu se pot ocupa de ei. Dintre aceștia, 20.000 sunt în familii, iar 14.000, în centre de minori.   

- În Spania sunt 10.162 minori străini neînsoțiți, dintre care aproape jumătate sunt în Andalucía (4.798), iar restul locuiesc în celelalte 16 comunități.          

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: