Noi in Spania
 

Șomajul, corupția și economia ne preocupă cel mai mult

zoom Șomajul, corupția și economia ne preocupă cel mai mult

1 noiembrie 2018

PSOE urcă mult în sondajele de opinie, Ciudadanos depășește PP, iar Podemos este aproape pe aceeași poziție ca și partidul condus de Pablo Casado. Sunt titluri din Barometrul Centrului de Cercetări Sociologice (Centro de Investigaciones Sociológicas – CIS) din luna octombrie ce, totuși, are nuanțe. Deoarece sondajul de opinie prezintă numeroase întrebări în legătură cu intenția de vot a participanților. Una dintre cele mai importante ar trebui să fie avută în vedere în fiecare lună de politicieni: preocupările cetățenilor din Spania.  

Conform CIS, șomajul continuă să fie pe primul loc, cu 60,7%, înaintea corupției (25,2%) și a problemelor economice (24,8%).    

Politicienii sunt considerați de către spanioli a patra problemă (19,2%), în fața imigrației  (15,6%), a independenței comunității Cataluña (13%) și a sistemului sanitar (10,5%).

Ce îi preocupă cel mai puțin pe cetățenii din Spania? Conform CIS, refugiații, reforma de pe piața muncii și problemele personale îi îngrijorează pe doar 0,1% dintre cei întrebați. Cu o zecime mai mult, evacuările, frauda fiscală, băncile, infrastructura și agricultura, creșterea animalelor și pescuitul.  

Monarhia, drogurile și serviciile publice îi preocupă pe 0,3% dintre respondenți, în timp ce 0,4% se arată neliniștiți de rasism. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: