Noi in Spania
 

Peste 100 de persoane reținute pentru fraudarea kilometrajului la mașini la mâna a doua

zoom Peste 100 de persoane reținute pentru fraudarea kilometrajului la mașini la mâna a doua

1 noiembrie 2018

Guardia Civil a reținut 103 persoane și cercetează alte 85, acestea fiind acuzate că ar fi comis un delict de înșelăciune manipulând kilometrajul la mașini la mâna a doua, pe care ulterior le vindeau persoanelor fizice. Operațiunea, numită „Countdown” -  „Numărătoarea inversă”, în engleză – a început în 2014, în municipiul Zaragoza, după cum a informat Guardia Civil, într-un comunicat, în care scrie și că s-au detectat 1.094 de autovehicule ce au fost manipulate cu reduceri ale kilometrajului între 25.000 și 610.000 kilometri. În total, înșelăciunea ar fi de patru milioane de euro și peste 165 de milioane de kilometri manipulați în cadrul unor firme al căror obiect de activitate este vânzarea-cumpărarea de mașini la mâna a doua și în ateliere de reparații auto din Huesca, Zaragoza, Teruel, Soria și Logroño.       

Operațiunea a început când o persoană fizică a informat Guardia Civil vă a cumpărat un autovehicul în La Almunia de Doña Godina (Zaragoza), căruia, înainte de vânzare, i s-a redus numărul real de kilometri cu peste 75.000. După inspectarea atelierului de unde persoana prejudiciată a cumpărat mașina, Guardia Civil a detectat că până la șapte autovehicule vândute aici în anii anteriori suferiseră reduceri între 80.000 și 100.000 de kilometri și că alte trei mașini expuse spre vânzare fuseseră și ele manipulate.    

Guardia Civil a descoperit că manipulările se realizau într-o hală industrială din Zaragoza. La inspectarea acesteia s-a găsit mult material ce confirma activitatea ilegală și care arăta și implicarea altor firme al căror obiect de activitate era comerțul cu mașini.    

De-a lungul celor patru ani cât a durat operațiunea s-au verificat peste 45.000 de autovehicule, detectându-se că 1.094 au fost manipulate, fără ca proprietarii acestora s-și fi dat seama de înșelăciune.  

Manipulările aparatelor de măsurare a kilometrajului s-au făcut pe mașini de la firme de închirieri, persoane fizice din Spania, puncte oficiale de vânzări ale mai multor mărci de automobile și firme de transport. S-au descoperit și automobile scumpe importate din România, Marea Britanie, Franța, Germania, Belgia, Olanda, Italia, Cehia și Israel.       

          

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: