Noi in Spania
 

Părinții tinerei românce înjunghiate în Alcorcón: „La cea mai mică amenințare, trebuie să denunțe”

zoom Părinții tinerei românce înjunghiate în Alcorcón: „La cea mai mică amenințare, trebuie să denunțe”

29 noiembrie 2018

Poliția Națională a arestat-o pe Rocío M., o tânără de 19 ani care este bănuită că ar fi înjunghiat-o mortal pe Denisa Maria, fata de 17 ani care a murit în noaptea de 25 noiembrie în municipiul madrilen Alcorcón.
Tânăra bănuită de crimă a fost arestată în noaptea de 26 spre 27 noiembrie, în localitatea Virgen de Retamosa (Toledo).
Nu a recunoscut că ar fi autoarea crimei, deși anchetatorii au stabilit că telefonul ei mobil se aflase la locul faptei, în Alcorcón. La închiderea acestei ediții (27 noiembrie), Poliția nu găsise încă arma crimei.
Fata arestată nu a dorit să colaboreze cu polițiștii, dar tatăl său, care este agent în Guardia Civil, a colaborat activ cu aceștia.
Familia și prieteni ai Denisei o bănuiau de la început de crimă pe iubita fostului ei prieten, pentru că aceasta îi trimisese de multe ori amenințări prin telefonul mobil.
„Mi-a spus de mai multe ori că se simțea amenințată de o fată, dar că avea totul sub control”, a declarat tatăl Denisei pentru Telemadrid. Erau mesaje de amenințare, prin intermediul convorbirilor și al mesajelor pe WhatsApp.
Îi sfătuiește pe părinții care au copii adolescenți și nu numai să ia în serios orice amenințare și să acționeze. „Eu am vorbit cu fata mea, am întrebat-o dacă voia ca eu să discut cu părinții acelei fete sau să o denunțăm la Poliție, dar mi-a spus să nu o fac, că avea totul sub control. Iar eu am crezut, nu m-am gândit că ar putea să se ajungă departe. Nu ar fi trebuit să mă retrag”, spune. „Asta s-a întâmplat pentru că nu am luat măsuri la timp. De aceea spun: părinții să nu aștepte, pentru că li se poate întâmpla la fel ca nouă. Fiii noștri cresc, dar sunt copii și trebuie să îi protejăm”.
Și mama tinerei a spus că aceasta i-a arătat mesajele, dar că a încercat să o liniștească zicându-i că fata în cauză avea probleme cu drogurile și alcoolul, însă nu avea să se întâmple nimic. Mama Denisei le atrage atenția părinților care au copii adolescenți care trec prin aceeași situație pe care a suferit-o fata ei. „Este un semnal de alarmă, iar noi, părinții, trebuie să denunțăm. Această fată a făcut exact ce a scris în mesaje”, a semnalat. A mărturisit că niciodată nu s-a gândit că se ajunge aici, de aceea a repetat: „La cea mai mică amenințare, trebuie să denunțe”.
Fiica sa, Denisa Maria, a decedat pe 26 noiembrie, la spital, după ce a fost înjunghiată în abdomen în municipiul madrilen Alcorcón. Atacul a avut loc duminica trecută, puțin după ora 22. Agenți din Poliția Națională, primii care au ajuns în zonă, au găsit fata în stop cardio-respirator la intrarea într-un bloc din apropierea străzilor Desmonte și Cuenca. Tânăra suferise „o tăietură foarte adâncă” în zona abdomenului.
Echipajul medical de pe o ambulanță Summa-112 a acordat victimei primul ajutor și a transportat-o, în stare „foarte gravă”, la Fundación Hospital Alcorcón. Aici a intrat din nou în stop cardio-respirator și a decedat.
În momentul atacului, Denisa era singură în apartamentul unde locuia împreună cu actuala pereche și vorbea la telefon cu o prietenă. Această prietenă i-a spus tatălui că a auzit cum a sunat cineva la ușa Denisei Maria și cum aceasta, după ce a deschis, a fost înjunghiată.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: