Noi in Spania
 

Vârsta de pensionare crește până la 65 de ani și opt luni din ianuarie

zoom Vârsta de pensionare crește până la 65 de ani și opt luni din ianuarie

20 decembrie 2018

Aplicarea reformei pensiilor continuă în timp ce Acordul de la Toledo își urmează și el cursul, după peste doi ani de căutare a unor formule pentru asigurarea prezentului și viitorului sistemului public. 2019 va aduce cu sine o nouă schimbare a condițiilor pentru a beneficia de pensie (jubilación) conform legii pensiilor, care din 2013 ne obligă să muncim mai mulți ani și să primim o pensie mai mică, acestea fiind considerate formule de susținere a sistemului, care încă luptă pentru a se recupera după o criză ce a distrus 3,7 milioane de posturi de muncă.

Normativa întârzie progresiv vârsta de pensionare până la 67 de ani în 2027. Astfel, cine va vrea să se pensioneze în cursul anului viitor cu 100% din pensia ce i-ar corespunde, va trebui să fi împlinit 65 de ani și opt luni. Din 2019 vârsta de pensionare va crește cu două luni în fiecare an până în 2027

Ce avantaje are pentru sistemul public creșterea vârstei de pensionare? Pe de o parte, permite să existe mai multă populație activă care finanțează pensiile, iar pe de alta, se amână încasarea pensiei. Cu alte cuvinte, dacă un lucrător continuă să fie activ până la 67 de ani, contribuie doi ani în plus la bugetul comun, fără să încaseze o pensie.   

Creșterea vârstei de pensionare, ce se aprobă cu caracter excepțional, are câteva excepții. Lucrătorii care acumulează o lungă perioadă de muncă și cotizare (vida laboral) se vor putea pensiona cu pensia întreagă la 65 de ani cu condiția să fi cotizat 36 de ani și nouă luni ori mai mult. Pentru fiecare an această perioadă crește cu trei luni până ce în 2027 cei care vor dori să se pensioneze la 65 de ani vor trebui să fi cotizat cel puțin 38 de ani și șase luni.     

Generația care se pensionează acum a început să lucreze de foarte tânără și, deci, are mulți ani de cotizare. Probleme vor avea tinerii din prezent, care au început să cotizeze târziu și cu salarii mai mici. Cu dificultăți se vor confrunta și femeile care au perioade în care nu au cotizat.  

În 2019 se vor schimba și anii ce se iau în considerare pentru calcularea pensiei, perioada de care va fi nevoie anul viitor fiind de 22 de ani. Din 2013 s-a deschis o perioadă tranzitorie până la 1 ianuarie 2022 în care perioada de cotizare cerută pentru calcularea pensiei va trece progresiv de la 15 ani la 25. Fiecărui an, calculându-se din 2013, i se adaugă un an până la completarea celor 25 de ani până în 2022.     

Noul an va aduce modificări și în ceea ce privește pensionarea anticipată. Normativa crește până la 63 de ani și opt luni vârsta de la care poți solicita jubilación anticipada voluntaria, care în paralel cu cea prevăzută de lege pentru pensionare va putea să se realizeze cu doi ani înainte tot până în 2027, când va fi de minimum 65 de ani. De asemenea, pentru a putea beneficia de această modalitate, sunt necesari cel puțin 35 de ani de cotizare, iar pentru fiecare trimestru de anticipare față de vârsta oficială de pensionare pensia va suferi o penalizare progresivă ce va merge de la 2% din baza regularizatoare, dacă s-a cotizat mai puțin de 38,5 ani, până la 1,625% în cazul în care se depășesc 44,5 ani cotizați.  

Jubilación forzosa se va putea realiza până la cu patru ani înainte de vârsta prevăzută de lege pentru pensionare – în 2019, la 61 de ani și opt luni.     

Vor fi necesari minimum 33 de ani de cotizare, iar penalizarea va fi de la 1,875% per trimestru avansat pentru mai puțin de 38 de ani și cinci luni de cotizare, până la 1,5% pentru peste 44 de ani și cinci luni de cotizare.  

La fel ca anul acesta, pensiile vor crește în funcție de IPC, după renunțarea la urcarea de 0,25% ce fusese stabilită în legea pensiilor ce s-a aplicat în ultimii cinci ani.          

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: