Noi in Spania
 

Să obții carnetul de conducere va fi mai dificil și mai scump

zoom Să obții carnetul de conducere va fi mai dificil și mai scump

20 decembrie 2018

Pere Navarro, directorul general al DGT (Dirección General de Tráfico), vrea să realizeze schimbări importante în Regulamentul General al Șoferilor înainte de terminarea legislaturii guvernului condus de Pedro Sánchez. Iar una dintre acestea este obținerea permisului de conducere, la care se lucrează, dorindu-se ca decretul regal pe această temă să intre în vigoare de la 1 iulie 2019.  

Schimbările vor afecta atât formarea celui care dorește să obțină carnetul de conducere, cât și examenul, care se dorește să fie mai riguros și mai complex, cu obiectivul obținerii unei mai bune pregătiri a viitorilor șoferi în școală

Pregătirea teoretică pentru obținerea permisului va consta în cel puțin opt ore cu prezență la orele de la școala de șoferi, complementare cu cele pe care elevul vrea să le realizeze pe cont propriu. La acestea se va pune accent pe teme precum colectivele vulnerabile, factorii de risc, ce ne poate distrage atenția de la volan și folosirea sistemelor de siguranță. Se vor include și mărturii ale victimelor de accidente de circulație, pentru ca elevii să devină mai conștienți de factorii de risc la volan.

La examenele teoretice se vor folosi mijloace audio-vizuale, cu materiale video cu privire la care se vor pune întrebări concrete celor examinați.

Se va modifica și vârsta minimă pentru obținerea anumitor permise. Cele de tipul C, D, D1, C+E, D+E și D1+E vor putea fi obținute după ce împlinești 18 ani (acum, 24 sau 21 de ani, în funcție de carnet), cu condiția ca persoana în cauză să aibă un Certificado de Aptitud Profesional.   

Permisul B, pentru automobile, va fi valabil pentru mai multe autovehicule în cazul șoferilor care au obținut carnetul de peste doi ani. De la intrarea în vigoare a noului regulament, vor putea conduce vehicule de mărfuri de peste 3.500 kilograme și până la 4.250 kg.

Repetarea examenului practic pentru cei care nu îl trec se va putea face după mai mult timp. După prima suspendare va trebui să se aștepte minimum 15 zile pentru a putea să îl mai dea o dată, între a doua și a treia convocare termenul va fi de minimum 30 de zile, iar între următoarele va fi necesar să fi trecut mai mult de 20 de zile. Între examene, elevul va trebui să realizeze încă minimum cinci ore practice.   

Cei care doresc să obțină carnetul pentru motocicletă (A1 și A2) și suferă de o dificultate din punct de vedere auditiv (care nu le permite să primească corect prin aparatul pentru comunicare instrucțiunile de la examinator) vor putea beneficia de un sistem de navigare GPS cu ajutorul căruia vor putea auzi cerințele.     

 

 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: