Noi in Spania
 

Lotería del Niño: Un copil român a câștigat o parte din premiul cel mare

zoom Lotería del Niño: Un copil român a câștigat o parte din premiul cel mare

10 ianuarie 2019

„Mă numesc Cosmin, am 15 ani și am câștigat 200.000 de euro”, a răspuns Cosmin Rotariu primei întrebări puse de ziariștii curioși să îl cunoască pe unul dintre câștigătorii unei părți din marele premiu la Lotería del Niño, ce se organizează an de an pe 6 ianuarie. Fericiții câștigători ai premiului cel mare și-au cumpărat biletul norocos la sucursala 271 La Sort, din plaza Joanic din cartierul barcelonez Gràcia, unde s-au repartizat peste 80 de milioane de euro după vinderea a 40 de serii. 

Cosmin, care a cumpărat el décimo însoțit de tatăl său, este unul dintre cei care au câștigat o parte din marele premiu la această tragere la sorți, cu două milioane de euro per serie (200.000 de euro per décimo). Numărul râvnit de toți a fost 37.142. 

Al doilea premiu a fost pentru numărul 61.776, fiind repartizat în toată Spania și având 750.000 de euro per serie (75.000 de euro per décimo). Al treilea a fost pentru 20.148, fiind vândut în totalitate în Sabadell și având 250.000 de euro (25.000 de euro per décimo).

Cosmin și tatăl său au cumpărat biletul câștigător la Lotería del Niño cu cei 20 de euro câștigați la tragerea la sorți El Gordo, cu un décimo cumpărat de mamă.  

Minorilor nu le este permis să joace la loterie sau alte jocuri de noroc. Dar Cosmin a fost pe 5 ianuarie împreună cu tatăl său să ia banii pe biletul premiat la Loteria de Crăciun. „Cosmin și cu mine am mers la Loterie ca să alegem numărul pentru Lotería del Niño. Voiam un număr care să se asemene cu data de naștere a soției mele și l-am ales pe acesta”, a declarat presei Valeriu Rotariu, tatăl lui Cosmin.

Inginer în România, aici electrician în construcții, Valeriu a spus presei „ce greu le-a fost în primii ani” în Spania și cum a fost „ieșirea din criză”.                

Acum 13 ani a venit singur în Barcelona, și, cu timpul, a reușit să își aducă aici toată familia – Cosmin, fratele său mai mic și soția, acum menajeră într-un hotel. Dacă în primii ani cu greu s-au descurcat, după cum susține bărbatul, acum norocul le-a surâs, suma de bani deloc mică pe care le-a adus-o Lotería del Niño urmând să le fie de ajutor pentru a duce o viață mai bună.

Valeriu spune: „Pe mulți oameni banii îi schimbă. Însă eu mâine voi merge la muncă, iar curând o vom vizita pe mama în România. Banii aceștia garantează un viitor mai bun copiilor mei”.

Cosmin, care este în cuarto de la ESO, vrea să studieze Inginerie Industrială. 

Întrebat ce va face cu banii câștigați, a spus că își dorește un telefon nou. Oricum, adolescentul nu poate să încaseze personal banii, trebuie să o facă un adult.

Pe lângă marile premii, s-au câștigat și câte 1.000, 400, 350, 200 de euro.  

Anul acesta premiile sub 20.000 de euro sunt scutite de impozit către Fisc, iar cei care au câștigat premii mai mari vor trebui să plătească impozit doar pentru suma ce depășește 20.000. 

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: