Noi in Spania
 
alexandriongroup

Un nou portal pentru muncă destinat persoanelor cu dificultăți în a intra pe piața muncii

zoom Un nou portal pentru muncă destinat persoanelor cu dificultăți în a intra pe piața muncii

25 aprilie 2019

Fundația Grupo Norte a demarat proiectul Integra Click, un birou digital pentru muncă destinat sprijinirii persoanelor care întâmpină mai multe obstacole în găsirea unui serviciu „în egalitate de condiții” și să garanteze un proces de integrare în asociații sau firme care vor să impulsioneze diversitatea pe piața muncii. Anunțul a fost făcut de președinta Fundației firmei Grupo Norte – o companie ce s-a înființat în 1972 ca o mică firmă de familie și care după 40 de ani de experiență este un punct de referință în servicii integrate –, Almudena Fontecha, și directorul departamentului Instituții Religioase din firmă, Carlos Buerba, care pe 11 aprilie au prezentat inițiativa într-o conferință de presă în Madrid.

Astfel, firma deschide un nou canal digital prin intermediul căruia candidații – persoane cu dizabilități, persoane peste 45 de ani, femei victime ale violenței de gen, imigranți și refugiați, șomeri de lungă durată și tineri – vor putea căuta oferte de muncă specifice în diferite sectoare de activitate, să își încarce Curriculum Vitae, să se înscrie la oportunități care îi interesează și să consulte informații de interes.  

De asemenea, cei care au nevoie de ajutor, au la dispoziție birouri fizice – în Madrid, pe strada Orense, 70; în Barcelona și Valladolid, în curând – așa-numitele Espacios Integra-click chiar în birourile pe care le are Grupo Norte, unde consilieri specializați vor ajuta candidații în procesul de înregistrare, în căutare și în rezolvarea oricărei neclarități pe care ar putea să o aibă. 

„Oricare ar fi situația socială și personală a fiecărui candidat, obiectivul nostru este să găsim un post de muncă adecvat pentru persoana adecvată”, a subliniat Fontecha.

Pe de altă parte, noua pagină web a Fundației Grupo Norte are o secțiune specifică adresată asociațiilor, altor organisme sociale și firmelor interesate să impulsioneze integrarea. În acest caz, va servi atât pentru primirea CV-urilor de la diferite colective, cât și pentru a răspunde cererilor de personal ale firmelor care cred în diversitate în organizarea lor.           

Pe lângă gestionarea celei mai bune oportunități pentru fiecare candidat, „lucrăm pentru ca includerea pe piața muncii să fie completă”, a explicat Almudena Fontecha. În acest sens, adaugă, „echipa noastră de profesioniști va realiza o monitorizare individualizată a fiecărui profil, îndrumând atât candidații, cât și firmele care îi angajează, pentru că nu trebuie să uităm că un post de muncă este principala verigă a incluziunii sociale”.

Fundación Grupo Norte are peste 1.300 de angajați și 5.000 de persoane sprijinite, iar după 15 ani de la înființare s-a specializat în domeniul instituțiilor religioase, colaborând pe termen lung cu peste 40 de congregații religioase în 105 centre (case de îngrijire a persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, centre sanitare religioase), unde sprijină mai mult de 3.100 de utilizatori.   

„Criza economică a pus în evidență valoarea instituțiilor religioase, care realizează o importantă muncă socială prin diferite centre și unde Fundación Grupo Norte poate să stabilească o atmosferă de colaborare mutuală care să garanteze prelungirea operei sale sociale și instituționale datorită gestionării pe care o oferim”.    

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: