Noi in Spania
 

Avizul fiscal primit de trei milioane de contribuabili: „Conform datelor Fiscului…”

zoom Avizul fiscal primit de trei milioane de contribuabili: „Conform datelor Fiscului…”

25 aprilie 2019

„Conform datelor de care dispune Agenția de Stat pentru Administrare Fiscală, dumneavoastră…” „În anii anteriori, dumneavoastră ați obținut venituri…”. Așa încep aproape trei milioane de scrisori pe care Hacienda le-a trimis contribuabililor care ori au un cont bancar în afara Spaniei; sau sunt proprietari ai unui imobil pe care îl închiriază, ori au realizat operațiuni cu criptomonede. Și tuturor le amintește că trebuie să includă posibilele câștiguri și informațiile în declarația pe venit pentru 2018, în caz contrar riscând să fie sancționați de Agencia Tributaria.

Majoritatea avizelor au fost primite de contribuabili care, „în anii anteriori”, au obținut „venituri din alte țări”, și care, „în cazul în care le-au primit și în 2018”, trebuie să le inclusă în declarația pe venit.    

Sunt peste două milioane de avertizări, mult mai multe decât cele 1,38 de milioane de notificări ce s-au emis pentru anul fiscal anterior.

În această importantă creștere un rol principal îl are sistemul CRS (sigla în engleză), ce realizează schimbul de informații fiscale între țările din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și care, după cum a explicat recent directorul general al Fiscului, Jesús Gascón, „va continua să crească” pentru că „este un proces internațional de neoprit”.      

De asemenea, Agencia Tributaria semnalează că s-au trimis circa 700.000 de avize contribuabililor care au făcut „anunțuri de închirieri de imobile prin diferite mijloace de publicitate, inclusiv internet”. Cifra este cu mult mai mare decât cele 250.000 de notificări ce s-au trimis în anul anterior.  

Fiscul s-a pus în contact și cu peste 14.000 de contribuabili care au realizat operațiuni cu criptomonede, amintindu-le că „beneficiile generate în aceste operațiuni sunt supuse IRPF”.

Hacienda a informat că este primul an în care se trimite acest tip de avize și că în acest sens s-au folosit informații de la Oficina Nacional de Investigación del Fraude, cât și cererilor pe care le-a trimis firmelor, băncilor, intermediarilor și caselor de schimb.   

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: