Noi in Spania
 

Ministerul Muncii trimite lucrătorilor informații despre perioada și baza de cotizare

zoom Ministerul Muncii trimite lucrătorilor informații despre perioada și baza de cotizare

21 noiembrie 2019

Seguridad Social a reluat trimiterea de informații cu privire la perioada de cotizare. Campania a început pe 18 noiembrie. Vinerea trecută a avut loc o reuniune cu reprezentanți ai partenerilor sociali pentru a le oferi detalii în acest sens.

Cotizanții cu vârste peste 60 de ani vor primi informații și cu privire la bazele de cotizare din ultimii 21 de ani, „deoarece cuantumul viitoarei lor pensii este relaționat cu acestea”.  

În principiu, afiliații care au fost chiar și o singură zi de alta în 2018 și/sau în 2019 vor primi un SMS în care li se va comunica faptul că au toate informațiile disponibile pe pagina web a sistemului de Securitate Socială, prin serviciul Comunicación de vida laboral y bases de cotización a los trabajadores. Mesajul va ajunge la cotizanții al căror număr de telefon îl are Institutul Național al Securității Sociale. Dacă Ministerul Muncii nu are numărul de telefon de contact al cetățeanului, îi va trimite o scrisoare cu informațiile în cauză.      

Această campanie informativă s-a derulat în perioada 2011-2017, însă nu și în 2018.  Anul acesta s-a reluat și, în plus, s-au amplificat destul de mult informațiile care se oferă. Pe lângă bazele de cotizare din ultimii 21 de ani pentru cei care au 60 de ani sau mai mult, li se comunică informațiile cu privire la 2017, 2018 și din 2019 până în prezent restului lucrătorilor care cotizează la Seguridad Social. Salariații vor primi și informații cu privire la acordul colectiv care li se aplică.  

Alături de datele cu privire la cotizare, lucrătorul care are de alta un angajat în casă (empleado  de hogar) va găsi și informațiile cu privire la această relație de muncă în 2018 (perioada cotizată și salariul). Va putea vedea și perioadele în care a fost în concediu medical anul trecut ca urmare a unei boli, a unui risc relaționat cu sarcina, a faptului că a alăptat ori a fost în concediu de maternitate sau paternitate.

„Aceste informații sunt fundamentale când se primesc prestații, între care, pensia (pensión de jubilación), pentru primirea căreia se cer perioade minime de cotizare [15 ani în cazul acesta]”.     

Seguridad Social le amintește lucrătorilor că trebuie să verifice ca datele cu privire la stagiul lor în muncă și bazele de cotizare să corespundă cu perioadele în care au cotizat și conform bazelor în care au făcut-o. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: