Noi in Spania
 
alexandriongroup

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de la Wimbledon la dublu

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de la Wimbledon la dublu

16 iulie 2015

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 4, a câştigat, pe 11 iulie, turneul de la Wimbledon la dublu, după ce a învins în finală cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia), favorit 13, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4.

Acesta este primul titlu de dublu masculin la un Grand Slam pentru Tecău. Horia Tecău a mai câştigat un titlu de Grand Slam, însă la dublu mixt, în 2012, la Australian Open.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au obţinut 340.000 de lire sterline (475.000 de euro) şi 2.000 de puncte ATP.

Tecău a mai jucat finala de la Wimbledon în 2010, în 2011 şi în 2012, împreună cu suedezul Robert Lindstedt, ei fiind învinşi de fiecare dată de cuplurile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), Mike Bryan/Bob Bryan (SUA), respectiv Jonathan Marray/Frederik Nielsen (Marea Britanie/Danemarca).

Horia Tecău este al doilea român câştigător la Wimbledon la dublu masculin, după Ilie Năstase. Năstase s-a impus, alături de americanul Jimmy Connors, în finala din 1973, în faţa australienilor John Cooper şi Neale Fraser.

Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au primit trofeele de la ducele de Kent. Premierea câştigătorilor la dublu a avut loc în loja regală şi nu pe teren, aşa cum este cazul la câştigătorii de la simplu feminin şi masculin.

Tenismanul Horia Tecău a declarat, luni, la revenirea în România după ce a câştigat titlul de dublu la Wimbledon, că şi-a îndeplinit un vis şi că nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului, el adăugând că îşi doreşte acum să se impună la US Open şi la Turneul Campionilor.

„Sunt extrem de fericit pentru că sâmbătă mi-am îndeplinit un vis. Am mai disputat trei finale acolo, dar vă spun nici 20 de finale nu se compară cu obţinerea titlului. A fost fantastic, am ţinut-o într-o petrecere de când s-a terminat finala şi până acum. Sunt atât de fericit acum, încât nu mai am nevoie de nimic. Când am câştigat ultimul punct am simţit că mi s-au înmuiat genunchii, asta pentru că mai fusesem pe acel teren în mai multe rânduri şi ieşisem învins, privindu-i pe alţii cum se bucură. Nu o să uităm acele clipe niciodată (n.r. - de la finalul meciului de sâmbătă). Mă bucur enorm că am reuşit să aduc acest trofeu acasă. Următorul vis pentru mine e să câştig US Open şi Turneul Campionilor. Trebuie să îmi propun altceva acum că am gustat din bucuria câştigării unui titlu de Grand Slam”, a spus Tecău.

Horia Tecău a menţionat că acum atât el, cât şi olandezul Rojer trebuie acum să se concentreze pentru întâlnirile pe care le vor disputa la sfârşitul săptămânii în Cupa Davis. „Ne-am bucurat suficient în acest week-end, dar acum trebuie să ne revenim. Atât eu, cât şi Rojer avem meciuri de Cupa Davis şi vrem să ne ajutăm echipele naţionale să câştige. Sper să aducem un punct important sâmbătă la dublu, iar ceilalţi băieţi încă două. Ne aşteaptă un meci dificil, dar sper să îl câştigăm. Oricum, nu se putea să fie mai frumos, să câştig Wimbledonul şi să mă întorc să joc acasă la Constanţa pe terenul pe care am crescut”, a adăugat Horia Tecău, făcând referire la faptul că întâlnirea de Cupa Davis România-Slovacia, din turul 2 al Grupei I din Zona Euro/Africană, va avea loc la Constanţa, în perioada 17-19 iulie.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: