Noi in Spania
 
alexandriongroup

Simona Halep a coborât pe locul 5 în clasamentul WTA

Simona Halep a coborât pe locul 5 în clasamentul WTA

3 martie 2016

Simona Halep a coborât, oficial, de pe 29 februarie, pe locul 5 în clasamentul WTA. Jucătoarea din România se află la a treia cădere consecutivă din 2016.

După eliminarea de la Qatar Open de săptămâna trecută, Simona Halep a pierdut şi locul 4 în clasamentul WTA, fiind depăşită de Garbine Muguruza. Românca are 4.745 de puncte şi este depăşită în clasamentul mondial de Serena Williams (9.245 de puncte), Angelique Kerber (5.700), Agnieszka Radwanska (5450) şi Garbine Muguruza (4831).

Mai mult, Halep, a coborât două poziţii şi în clasamentul Road to Singapore, de pe 68 pe 70. Ultima cădere vine la 18 luni după ce Halep a ajuns pe cea mai importantă poziţie din cariera sa: locul 2, atins pe 11 august 2014.

Simona Halep (4 WTA) a recunoscut, pe 24 februarie, la întoarcerea din Qatar, faptul că traversează o perioadă grea a carierei, spunând că nu este interesată prea mult de locul pe care îl ocupă în clasament, pentru ea fiind important să fie sănătoasă şi să se poată antrena

„Sunt bine, nu am probleme, sunt doar puţin tristă pentru că am pierdut, mai ales că am condus cu 4-1. Dar nu am ce să fac altceva decât să merg înainte. Acum vreau să-mi revin fizic pentru că nu sunt bine pregătită din punct de vedere fizic şi ea m-a dominat ieri. Nu mă interesează prea mult clasamentul. Bineînţeles că înseamnă mult atunci când eşti numărul 2, 3 sau 1, dacă reuşeşti să obţii acel loc, dar mai important pentru mine este să fiu sănătoasă, să mă pot antrena, ca să fac faţă la turnee. Îmi doresc foarte mult să îmi revin cât mai repede, pentru că nu e o perioadă uşoară”, a afirmat Halep la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă.

Întrebată dacă traversează cea mai grea perioadă a carierei sale, Halep a spus: „E posibil, da. Am mai avut în urmă cu doi ani o perioadă aşa la US Open, dar acum mă simt mai greu pentru că am avut probleme de sănătate şi nu am putut să mă antrenez. Dar sunt bine şi o să muncesc mai bine pentru a-mi reveni. Nu regret că am ales să nu mă operez, mă simt bine. Eu joc destul de OK dar nu pot să închei meciurile, este vorba doar de timp, de pregătire. Trebuie să mă pregătesc mult mai mult pentru a reveni la forma normală. Şi să am cât mai multe meciuri. Este mai greu să te menţii în top decât să ajungi acolo. Trebuie să fii sănătos ca să te menţii acolo şi să ai puterea să joci la fiecare turneu foarte bine. Am făcut acest lucru aproape trei ani, acum însă am ajuns la o oboseală, la nişte probleme de sănătate de care trebuie să am grijă”.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este turneul de la Indian Wells (9-20 martie), la care este deţinătoarea trofeului.

Cu 1.380 de puncte, Monica Niculescu este a doua cea mai bine clasată jucătoare din România şi a urcat trei poziţii, pe locul 34, după ce a atins optimile turneului de la Doha. Cu 1345 de puncte Irina Begu se menţine pe poziţia 36, iar Alexandra Dulgheru a coborât de pe locul 57 pe 67. Celelalte 4 românce din top 200 au căzut şi ele câteva poziţii. Andreea Mitu a picat de pe 107 pe 110, cu 616 puncte, Patricia Ţig de pe 124 pe 126, cu 448 puncte, Sorana Cîrstea, de pe 153 pe 155, cu 364 de puncte, iar Ana Bogdan, de pe 156 pe 162, 344 puncte.

Doar două sportive din România au mai ajuns în top 10 WTA: Irina Spârlea, locul 7 în 1997 şi Virginia Ruzici, locul 8 în 1979.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: