Noi in Spania
 

Openul Internaţional de şah al României, în premieră la Alba Iulia

Openul Internaţional de şah al României, în premieră la Alba Iulia

3 martie 2016

Openul Internaţional de şah al României, organizat de Federaţia Română de şah şi CSU Alba Iulia, se va desfăşura în perioada 16-23 martie la Alba Iulia, şahişti din nouă ţări confirmând deja prezenţa la eveniment, a transmis corespondentul Mediafax.

Cu trei săptămâni înaintea startului Openului Internaţional de şah al României, şahişti din 9 ţări – Bulgaria, Germania, Grecia, Irlanda, Moldova, Portugalia, Ucraina, Ungaria şi România – şi-au anunţat participarea la evenimentul organizat în premieră la Alba Iulia, a declarat, pe 25 februarie, pentru Mediafax, directorul Openului internaţional, Marius Ceteraş.

 

„Prezenţa la start a 10 mari maeştri internaţionali, 6 maeştri internaţionali şi 8 maeştri FIDE face ca acest turneu să fie unul dintre cele mai puternice organizate în ultimii ani în România. La turneu au drept de participare doar seniorii cu rating FIDE peste 2.300 şi juniori cu rating FIDE peste 2.200. O şansă de a se confrunta cu marii maeştri internaţionali o vor avea şi jucătorii amatori, cu condiţia să se claseze pe unul dintre primele trei locuri la Openul Judeţului Alba la şah rapid”, a declarat Ceteraş.

În paralel cu turneul internaţional, tot în perioada 16-23 martie se va desfăşura Openul Judeţului Alba la şah clasic, un turneu în care s-au înscris deja 32 de concurenţi şi care este deschis jucătorilor cu rating FIDE sub 2.300, a mai spus Ceteraş.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: