Noi in Spania
 
alexandriongroup

Vom juca împotriva Austriei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial de handbal

zoom Vom juca împotriva Austriei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial de handbal

22 decembrie 2016

Echipa naţională feminină de handbal a României va juca împotriva reprezentativei Austriei în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2017, în dublă manşă, potrivit Federaţiei Europene de Handbal.

Echipa antrenată de către Ambros Martin va întâlni Austria pe 9 sau 11 iunie 2017 pe teren propriu (turul), respectiv 13 sau 15 iunie în deplasare (returul). Celelalte confruntări din play-off sunt: Muntenegru-Belarus, Italia-Serbia, Rusia-Polonia, Ungaria-Slovacia, Ucraina-Spania, Croaţia-Slovenia, Cehia-Turcia, Macedonia-Suedia.

Selecţionerul Austriei este româno-germanul Herbert Müller (54 de ani), care mai pregăteşte şi formaţia germană Thuringer. Muller s-a născut la Timişoara, din etnici germani, şi a pregătit echipa feminină de handbal Rulmentul Braşov în perioada 2008-2010.

Austria a disputat în luna decembrie calificări pentru Campionatul Mondial din 2017 şi a înregistrat două victorii şi o înfrângere (24-28 cu Islanda, 28-19 cu Macedonia şi 29-20 cu Insulele Feroe). Cea mai bună clasare a Austriei la un Campionat Mondial a fost locul 3 în 1999. Austria nu s-a mai calificat la acest turneu final din 2009.

Tricolorele au făcut parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru barajul Campionatului Mondial din 2017, evitând adversare precum Cehia, Spania, Ungaria, Muntenegru, Rusia, Slovenia, Serbia sau Suedia.

Echipele calificate direct la Campionatul Mondial, care se va disputa în perioada 1-17 decembrie 2017, sunt Germania, în calitate de gazdă a turneului, Norvegia (deţinătoarea titlului), Franţa, Danemarca şi Olanda (semifinalistele Campionatului European din Suedia).

Echipa naţională de handbal feminin a României va face parte din prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru barajul Campionatului Mondial din 2017, care se va disputa în Germania.

Naţionala României este marea favorită pentru accederea la Campionatul Mondial din 2017, competiţie unde, în urmă cu un an, tricolorele au cucerit medalia de bronz, după ce au învins în finala mică, reprezentativa Poloniei.

Fosta naţională pregătită de Kim Rasmussen, actualul selecţioner al reprezentativei Ungariei, este unul dintre adversarii cu care handbalistele lui Martin Ambros se pot întâlni în barajul pentru Campionatul Mondial. Chiar dacă se află în prima urnă valorică, România se poate confrunta cu Croaţia, formaţie pe care a învins-o, scor 31-26, la actuala ediţie a Campionatului European din Suedia. Celelalte formaţii, Austria, Belarus, Italia, Macedonia, Slovacia, Turcia şi Ucraina nu pot pune mari probleme României.

Cele două urne valorice pentru barajul CM 2017: Urna 1: Cehia, Spania, Ungaria, Muntenegru, România, Rusia, Slovenia, Serbia şi Suedia. Urna 2: Croaţia, Polonia, Austria, Belarus, Italia, Macedonia, Slovacia, Turcia şi Ucraina.

Echipele calificate direct la Campionatul Mondial sunt Germania, în calitate de gazdă a turneului, Norvegia (deţinătoarea titlului), Franţa, Danemarca şi Olanda (semifinalistele Campionatului European din Suedia).

Barajul pentru Campionatul Mondial din Germania va avea loc în iunie 2017 şi se va disputa în sistem tur-retur.

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: