Noi in Spania
 

Peste 24.000 de hectare de păduri, în patrimoniul natural UNESCO

zoom Peste 24.000 de hectare de păduri, în patrimoniul natural UNESCO

13 iulie 2017

Peste 24.000 de hectare de păduri valoroase de fag din Romania au fost incluse în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, cu prilejul celei de-a 41-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO, care s-a desfășurat pe 7 iulie la Cracovia, în Polonia.

Din cele 24.679,4 hectare de păduri virgine de fag declarate sit al Patrimoniului Mondial Natural al UNESCO, 24.341,3 de hectare se află în proprietatea publică a statului şi administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, iar 338,1 sunt în proprietate privată.

Cele șapte situri aflate în administrarea Romsilva sunt în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, cu o suprafață de 10.321,7 hectare; în Parcul Naţional Semenic - Cheile Carasului, cu 4.278,3 hectare; în Parcul Naţional Cheile Nerei - Beușnița, 4.294,2 de hectare; în Parcul National Cozia, cu 3.411,1 hectare şi trei alte situri; Codrii seculari Slătioara, de 609,8 hectare; Groșii Țibleșului, de 346,3 hectare, şi codrii Strâmbu-Băiuţi, cu 630 de hectare. În plus, a fost selectat şi Codrul secular Sinca, de 338,1 hectare, aflat în proprietatea Primăriei Șinca din județul Brașov.

„Este o veste foarte bună, fiind o recunoaștere a faptului că România deține păduri extrem de valoroase, bine administrate şi protejate. Este un efort comun, o colaborare foarte bună între specialiștii Ministerului Apelor şi Pădurilor, specialiștii silvici şi organizațiile de mediu. Romsilva este angajată într-un amplu proces de identificare şi protejare a pădurilor valoroase de patrimoniu”, a declarat Dragoș Ciprian Pahontu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a inclus alte aproape zece mii de hectare de pădure în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, procesul de identificare a altor păduri virgine fiind în derulare.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: