Noi in Spania
 

Topul sectoarelor care au făcut cele mai multe angajări noi

zoom Topul sectoarelor care au făcut cele mai multe angajări noi

7 septembrie 2017

În primele cinci luni ale anului 2017, angajatorii români au creat 113.000 de noi locuri de muncă, numărul de angajați din economie ajungând la un nivel record al ultimilor aproape 20 de ani, de 4,846 milioane de persoane în luna mai, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Industria prelucrătoare, unde activează marii producători de componente auto, a creat un sfert din cele peste 110.000 de noi locuri de muncă din acest an, în timp ce sectorul construcțiilor și turismul sunt următorii doi mari angajatori, potrivit Ziarului Financiar.

„Datele statistice confirmă ceea ce s-a întâmplat pe piața muncii. Atâta timp cât încă avem investiții în România, zona industrială va continua să crească numărul de angajați. Tot ceea ce înseamnă industrie automotive în România are șanse să rămână pe primul loc în topul angajărilor, câtă vreme avem candidați și nu avem o creștere radicală a costurilor comparativ cu alte țări în care investitorii ar putea să își desfășoare activitatea. Presiunea de pe piața muncii e mai mare ca în 2007 - 2008“, a spus Sorina Donisa, CEO al APT Resources & Services, parte a grupului polonez Work Service Group. Totuși, ea a mai spus că în acest moment sunt foarte multe locuri de muncă disponibile în piața muncii, dar problema principală a companiilor în prezent este lipsa unui număr suficient de mare de candidați.

Pe locul doi în topul sectoarelor care au făcut cele mai multe noi angajări se află construcţiile, care au un efectiv total de peste 388.000 de angajați în România, în creștere cu 13.600 de persoane de la începutul anului. Acesta este urmat de hoteluri și restaurante, unde lucrează aproape 190.000 de angajați, sector în care companiile au făcut 13.400 de noi angajări în primele cinci luni.

„Creșterea numărului de salariați este cadențată de lipsa de candidați, cred că dacă am avea mai mulți oameni disponibili în piață, am vedea o creștere și mai mare a angajărilor”, a mai spus Sorina Donisa.

 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: