Noi in Spania
 

Aeroportul Oradea va avea un nou terminal

zoom Aeroportul Oradea va avea un nou terminal

7 septembrie 2017

Consiliul Județean Bihor a aprobat, la sfârșitul lunii august, un proiect de hotărâre privind aprobarea garantării unei linii de finanțare în valoare de 6,7 milioane de lei pentru finanțarea obiectivului de investiții „Construire, extindere și modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea”.

Hotărârea vine după ce, în urma unei decizii a Consiliului de Administrație al Aeroportului Oradea de la începutul lunii august, s-a aprobat contractarea unei linii de credit pentru finanțarea investițiilor la aeroport pe o perioadă de 15 ani.

Reprezentanții Consiliului Județean Bihor au declarat, marțea trecută, corespondentului Mediafax, că regulamentul Comisiei Europene din iunie 2017 privind ajutoarele pentru infrastructurile portuare și aeroportuare prevede că ajutorul de stat nu poate depăși 75% din costurile eligibile ale unui proiect.

„Rezultă o diferență de 25% din costurile eligibile care trebuie asigurată de Aeroportul Oradea. Întrucât județul Bihor nu poate subvenționa această diferență de finanțare, Aeroportul Oradea, în calitate de autoritate contractantă, trebuie să acopere 25% din costurile eligibile. Din veniturile proprii, Aeroportul Oradea nu poate asigura această diferență, astfel că se impune contractarea unui credit bancar, garantat de CJ Bihor”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, banii din credit vor fi folosiți în vederea lucrărilor de construire a celui de-al doilea terminal al Aeroportului Oradea, investiție estimată la 22 de milioane de lei.

„Lucrările prevăd construirea unui nou terminal al Aeroportului Oradea pe o suprafață de 3.000 de mp cu o capacitate de 600 de pasageri, a unei parcări cu peste 150 de locuri și modernizarea actualului terminal de pasageri”, au spus reprezentanții CJ Bihor. 

Acțiune:  facebook twitter google+
Comentariu

Comentarii: